Sådan Cure glioblastoma multiforme

March 13

Glioblastoma mutliforme (GBM) er en hurtigt voksende kræftsvulst, der udvikler sig i hjernen og lejlighedsvis hjernestammen. "Glio" refererer til gliaceller, der fungerer som bindevæv i hjernen. GBM er den mest almindelige form for hjernesvulst og tegner sig for omkring 50 procent til 60 procent af hjernen tumor sager. Det er også den mest aggressive og dødbringende, ifølge den amerikanske Brain Tumor Association. GBMS sker for det meste i voksne over 50 år.

Instruktioner

Maksimer din overlevelse Rate

1 Lyt til din krop og se for ændringer. Almindelige symptomer på GBM omfatter hovedpine, synsforstyrrelser, pludselige hukommelsestab, kramper, kvalme, ændringer i personlighed eller lammelse i den ene side af kroppen. Som med de fleste medicinske tilstande, tidlig diagnose og behandling ofte fører til bedre resultater.

2 Ved det første tegn på ændringer i din normale tilstand, skal du kontakte din læge. Det er almindeligt for folk at først søge råd hos familiens læge, som sandsynligvis vil bestille en hjernescanning (enten en CT eller MR). Når en læsion eller abnormitet er opdaget, vil du sandsynligvis blive henvist til en neurokirurg at fjerne og biopsi tumoren for at bekræfte malignitet. Når tumoren er bekræftet som en GBM, vil en parade af specialister konsulteres for at hjælpe med behandlingen. Neurologer styre den samlede trivsel hjernen under forskellige behandlingsmetoder faser, Neuro-onkologer administrere kemoterapi, stråling onkologer styre strålebehandling. På grund af den aggressive karakter af denne tumor, førende kræftspecialister, universiteter og kræftforskningscentre anbefaler behandlingsforløbet som kirurgi, kemoterapi og strålebehandling. Alternative behandlingsmetoder er sjældent diskuteres, selvom eksperimenterende lægemiddelbehandlinger kan være til rådighed i mere alvorlige tilfælde.

3 Vær en aktiv stemme i dit medicinsk behandling. Vær ikke bange stille spørgsmål, søge second opinion og blive involveret i din egen pleje. Find ud af om din læge. Er de bord certificeret? Hvor mange års erfaring har de? Hvad er overlevelsesraten for deres patienter? Hvad er behandling planen de anbefaler? Er de involveret i eller kan de anbefale en GBM støttegruppe i dit område?

4 Undervurder aldrig kraften i et positivt livssyn. Holde et åbent sind om behandling planer og husk, at tro og håb er afgørende for din succes.

TIPS

  • Ifølge UCLA Neuro-Oncology for GBM, den gennemsnitlige overlevelsestid for nydiagnosticerede patienter, der begynder den aktive behandlingsplan for kirurgi, kemoterapi og stråling er meget afhængig af patientens alder på diagnosetidspunktet. Patienter i alderen mellem 20 og 35 har en median overlevelse på 2,6 år. De, diagnosticeret i alderen 35 og 50 har en median overlevelse på 1,9 år. De diagnosticeret i alderen mellem 50 og 70 har en median overlevelse på 1,2 år og patienter diagnosticeret i alderen mellem 70 og 100 har en median overlevelse på et år.