Årsager til høj diastoliske tryk

July 30
Årsager til høj diastoliske tryk

Kraften af ​​blod pumpes gennem arterierne, og fleksibiliteten og størrelse af arterierne bestemmer blodtrykket. Hver gang hjertet slår, det pumper blod ind i arterierne. To numre er optaget en nøjagtig måling af trykket af blod: systolisk blodtryk måler trykket under hjertet sammentrækning. Diastoliske blodtryk måler trykket under hjerte afslapning. Der er mange årsager til højt diastolisk blodtryk; disse risikofaktorer vedrører diastoliske og systoliske blodtryk stigninger.

Betingelser

Nogle medicinske tilstande øger risikoen for højt diastolisk blodtryk og højt blodtryk i almindelighed. Prehypertension, den tilstand, hvor blodtrykket niveauer er lidt forhøjet, øger risikoen for at udvikle forhøjet blodtryk. Prehypertension blodtryk niveauer involverer et tryk på 80-89 mm Hg for det diastoliske og 120 til 139 mm Hg i systolisk, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Diabetes, kronisk tilstand, der påvirker kroppens produktion eller anvendelse af insulin i bugspytkirtlen, resulterer i øgede sukker niveauer i blodet. Centers for Disease Control og Forebyggelse, at 60 procent af diabetikere har også højt blodtryk.

Behaviors

Selvom ukontrollable risikofaktorer for at udvikle forhøjet blodtryk findes, adfærdsmæssige faktorer, såsom at opretholde en uregelmæssig kost med et højt niveau af kolesterol og salte, og mangel på fysisk aktivitet og motion er vigtige årsager til høje diastoliske aflæsninger. Fedme er måske den væsentligste årsag til højt diastolisk blodtryk, og rygning og alkohol er også medvirkende faktorer til en høj diastolisk læsning. En lav-natrium diæt, vægt inden for den normale BMI, regelmæssig motion og afholde sig fra alkohol eller tobaksforbrug kan føre til et fald i blodtrykket. Desværre kan de adfærdsmæssige ændringer berører afhængighed, såsom fødevarer, alkohol og rygning afhængighed. En ændring i disse adfærdsmæssige faktorer kan kræve passende planlægning og afhængighed rådgivning.

Arvelighed

Risikofaktorer på højt blodtryk omfatter alder, race eller etnicitet, diabetes og familiens historie. Som en person aldre, blodtrykket tendens til at stige. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, en person, der er sort har en øget risiko for at udvikle forhøjet blodtryk. Desværre, et gen, der fører til udviklingen af ​​højt tryk eksisterer. Tilstedeværelsen af ​​dette gen, kombineret med dårlige adfærdsvalg, kan føre til forhøjet blodtryk.

Forebyggelse

Selv om der findes ukontrollable risikofaktorer, kan en sund livsstil reducere denne risiko. Spise en lav natrium diæt kan have en umiddelbar indflydelse på blodtryk niveauer. Centers for Disease Control og Forebyggelse anbefaler en daglig grænse på 2.300 mg natrium. Hvis en person tilhører en risikogruppe, så grænsen reduceres til 1.500 mg natrium per dag. Desuden moderat fysisk aktivitet på ca. 30 minutter om dagen hjælper med at forhindre højt blodtryk. Der er mange andre måder at forebygge forhøjet blodtryk. Derfor opdager personlige risikofaktorer og overvåge ens tilstand kan resultere i tidlig påvisning, kontrol og forebyggelse.


relaterede artikler