Kiropraktik behandling for en diskusprolaps

September 2

En diskusprolaps er en smertefuld tilstand, der kan behandles på mange forskellige måder, herunder medicin, fysioterapi og kirurgi. Generelt fleste læger og patienter forsøger at udtømme invasive behandlinger før operation. Kiropraktisk behandling er en noninvasiv, kirurgisk form for behandling, der kan hjælpe med at lette smerten af ​​en diskusprolaps.

diskusprolaps

Rygsøjlen består af ryghvirvler. Mellem ryghvirvler er intervertebrale diske. Disse diskus har en ydre ring kaldet fibrøse ring, som består af lameller - en hård og fleksibel krop - og et center ring kaldet nucleus pulposus, der består af en gel-lignende stof lavet af vand og collagen. Disse skiver virker som en pude eller en støddæmper i mellem hvirvlerne. De holder ryghvirvler fra gnide mod hinanden eller støde ind i rygmarven. Disse diskus kan blive beskadiget eller fordrevet som følge af alder eller tilskadekomst. En diskusprolaps opstår, når det intervertebrale skive er blevet mindre elastisk eller beskadiget og derefter begynder at briste eller det forskydes ud af dens normale placering.

Symptomer på en diskusprolaps

En diskusprolaps kan forårsage mange symptomer, afhængigt af sværhedsgraden af ​​brok. En skarp jagende smerte er normalt den primære symptom. Patienten kan også opleve følelsesløshed, prikken og muskelsvaghed. Disse symptomer er resultatet af nerve irritation fra den fortrængte intervertebrale disk. Nogle patienter oplever endda tarm og blære problemer.

Kiropraktik behandlinger

Kiropraktisk behandling er en hands-on terapi leveret af en læge kiropraktik. De mener, at når en hvirvel er ude af trit med resten af ​​rygsøjlen - kaldes en subluksation - det kan forårsage en række sundhedsproblemer. Kiropraktik behandlinger indebærer spinal manipulation for manuelt at sætte det berørte ryghvirvler tilbage på sin rette plads. Mange kiropraktorer bruge deres hænder til at producere disse manuelle bevægelser og andre bruger en række værktøjer til at opnå det samme mål.

Spinal dekompression terapi / Fleksion Distraktion Terapi / Vertebral Axial Decompression

Dette er en kiropraktisk behandling, der oftest anvendes til behandling af diskusprolaps diske. Det går under mange navne og er udført i mange former. Den grundlæggende forudsætning bag behandlingen er, at patienten ligger på et særligt skema, der vil levere målrettet trækkraft til det skadede område. Patienten spændt fast til maskinen, så at den trækkraft kun konsekvenser det berørte område. Denne trækkraft skaber et vakuum på disken og tillader den del af disken, der havde herniated til at blive trukket på plads. Dette er en langsom proces. Patienten får brug flere behandlinger for at bestemme, om behandlingen vil arbejde.

Bækken Blokering

Pelvic blokering er en anden kiropraktik teknik, der bruges til diskusprolaps diske. Forud for kiropraktor ved hjælp af denne metode, patienten gennemgår ortopædiske og neurologiske undersøgelser for at identificere de præcise områder af skade. Den kiropraktor stiller særlige kile puder under patientens bækken og derefter udfører en blid spinal manipulation at behandle diskusprolaps diske.


relaterede artikler