Nail Sygdomme i Hænder & amp; Feet

February 20
Nail Sygdomme i Hænder & amp; Feet

Negle på enderne af fingre og tæer tjener flere vigtige roller for kroppen. Neglene tjener til at beskytte enderne af fingre og tæer, og hjælpe med kløe, og de kan advare en læge på en underliggende medicinsk tilstand i kroppen, ifølge American Academy of Dermatology. Nail vækst varierer mellem individer, og fingernegle tendens til at vokse hurtigere end tånegle. Flere forhold kan medføre en forstyrrelse af neglene. De fleste betingelser give kosmetiske ændringer, men andre kan medføre komplikationer, hvis venstre ubehandlet.

indgroet Nails

Indgroet negle kan forekomme på enhver tå og fingre, men er mere almindelige på storetåen. Symptomer på en indgroet negl omfatter smerter, hævelse på og rødme. Sko, crowd tæerne, forkert toenail klipning og skade på tånegle kan forårsage indgroet negl. At behandle indgroet negl, sættetid sømmet i varme vand flere gange hver dag og anvende antibiotika creme, ifølge MayoClinic.com. For svær indgroede negle, skærer en læge væk neglen og undertiden det omgivende væv. Forhold såsom diabetes eller nedsat cirkulation i fødderne øger risikoen for komplikationer forbundet med nedgroede negle. Uden behandling kan nedgroet tånegl medføre en infektion eller et fodsår.

Nail Fungus

Svampeinfektioner kan forekomme i fingernegle og tånegle, og de udgør omkring halvdelen af ​​alle søm lidelser, ifølge Skinsight. Denne betingelse, der også betegnes som onychomycosis, sker fra en svamp eller gær dyrkning under neglen. Ældre voksne, især dem med en medicinsk tilstand, såsom diabetes, har svamp søm infektioner oftere end yngre individer. Symptomer på neglesvamp omfatter en misfarvning af de berørte søm og en fortykket negl. Neglene kan vises sort, hvid eller gulnet. Behandlinger for den betingelse omfatter tager orale svampedræbende medicin og anvende aktuel lak infunderes med medicin på neglen. Behandlinger kan tage op til et år at behandle den betingelse. En læge kan være nødvendigt at kirurgisk fjerne neglen hvis svampeinfektionen fortsætter.

Psoriasis

Psoriasis er en hudlidelse, der påvirker søm i omkring 50 procent af personer med den betingelse, ifølge PsoriasisNet. Nogle personer kan kun opleve psoriasis i neglene, og ingen andre områder af kroppen. Ændringer i neglene omfatte områder af hvid under neglen, udstenede områder og en gullig farve til neglen. Smuldrende pletter af gul kan også findes på neglene. Bumpe neglene kan forårsage psoriasis forværres. Psoriasis er en kronisk tilstand, for hvilken der er ingen helbredelse fra 2010, men medicin er til rådighed til at behandle tilstanden.


relaterede artikler