Sort peber Olie til vitiligo

April 23
Sort peber Olie til vitiligo

Vitiligo er en progressiv hudsygdom karakteriseret ved tab af hudens pigment. Årsagen er ukendt, og der er ingen kendt effektiv kur. Aktuelle behandlinger fokuserer på at bremse dens progression og camouflere uorden. Imidlertid har nyere forskning vist, at en aktiv forbindelse i sort peber kan stimulere repigmentering af huden.

Fakta om vitiligo

Vitiligo er en hudlidelse, hvor pletter på huden bliver depigmenteres grund af ikke-fungerende eller døde melanocytter, de celler, der producerer pigment i huden. Betingelsen er mest mærkbar i mørke flået mennesker, når det sker på ekstremiteterne. De depigmented områder af huden kan være små i starten, men kan forstørre og endda ændre form. Der er mange forskellige typer af vitiligo, der er klassificeret af sværhedsgraden og placeringen af ​​ændringer i pigmentering.

Mulige årsager

Årsagerne til og progression af vitiligo er dårligt forstået. Vitiligo er sandsynligvis en autoimmun sygdom, og der er nogle forskning såsom i maj 2010 spørgsmålet om "New England Journal of Medicine", der antyder det kan have en basis i genetiske mutationer. Fra marts 2007-udgaven af ​​"New England Journal of Medicine" rapporterer, at andre autoimmune sygdomme kan fremme udviklingen af ​​vitiligo, såsom Addisons sygdom, som påvirker binyrerne. Sygdommen kan have alvorlige psykologiske konsekvenser for visse personer som rapporteret i tidsskriftet "Psykoterapi og Psykosomatik."

Virkninger af sort peber

Der er ingen kur mod vitiligo, men der er flere behandlinger, der har vist sig at have en forbedring. Et eventuelt fysisk behandling for vitiligo er sort peber. Piperin er stoffet i sort peber, der giver den sin varme og mange undersøgelser er blevet udført på den rolle af denne forbindelse. En undersøgelse i "British Journal of Dermatology" viste, at når dyrene blev behandlet topisk med piperin blev pigmentering af huden forøges. Piperine kan stimulere inaktive melanocytter i huden fører til pigmentering. Til denne behandling kan være effektiv, må knust sort peber eller dens væsentlige olie påføres på huden. Men dens effektivitet i humane patienter kræver yderligere forskning.

Andre behandlinger for vitiligo

En anden måde at bremse udviklingen af ​​vitiligo er at bruge solcreme og beskytte huden mod solen. Denne metode er effektiv for mennesker med lys hud for at reducere mørkfarvning af de upåvirkede områder af huden. Steroid creme kan også anvendes til at stimulere melanocytter, men kan have bivirkninger, især hos børn i henhold til "Journal of American Academy of Dermatology". Tidsskriftet "Pigment Cell og melanom Research" beskriver brugen af ​​kemikalier såsom monobenzon at depigment de upåvirkede områder af huden, men det kan tage år at opnå.


relaterede artikler