Tourette & # 039; s & amp; Dopamin

November 30
Tourette & # 039; s & amp; Dopamin

Tourettes syndrom er en neurologisk tilstand karakteriseret ved tics og typisk diagnosticeres i barndommen eller den tidlige ungdom. American Psychiatric Association definerer en tic som en "pludselig, hurtig, tilbagevendende, ikke-rytmiske, stereotype motor bevægelse eller vokalisering." Tourettes involverer både motoriske og vokale tics. Coprolalia, den vokalisering af sjofelheder, er en usædvanlig tic, og mindre end 10 procent af Tourettes syge fuldkomne sjofelheder som følge af lidelsen.

Dopamin

Tourettes har ingen kendt årsag. neurotransmitteren dopamin, som er ansvarlig for påbegyndelse af bevægelse, kan dog være involveret. Ifølge en artikel i februar 2010 spørgsmålet om "Annals of Neurology," visse dele af hjernen hos patienter med Tourettes viser abnormiteter i transmissionen af ​​dopamin. Konkret mennesker med Tourettes har en overfølsomhed over for dopamin, og øget dopamin kan øge hyppigheden og sværhedsgraden af ​​tics.

Koffein

Mennesker med Tourettes bør undgå koffein, fordi det øger produktionen af ​​dopamin og hyppigheden af ​​tics. Virkningen af ​​koffeinholdige drikkevarer på tics hos mennesker med Tourettes var i fokus i en 2008 undersøgelse foretaget i Tyskland. Selvrapportering spørgeskemaer fra over 200 patienter med Tourettes blev analyseret. Forskerne fandt en signifikant sammenhæng mellem koffein forbrug og forværret tics. Konkret kaffe, koks og sort te var positivt relateret til tic forringelse. Faktisk 34 procent af forsøgspersonerne rapporterede, at kaffe forværret deres tics, og 47 procent af forsøgspersonerne rapporterede det samme om koks.

Behandling

Tourettes er en kronisk, livslang tilstand. Generelt symptomer er værst i den tidlige pubertet, forbedre i de sene ungdomsår og fortsætter gennem hele voksenlivet, ifølge National Institute of Neurologiske og slagtilfælde. Symptomer på Tourettes normalt ikke væsentligt svækker en persons evne til at fungere. Derfor har de fleste mennesker med Tourettes ikke brug for medicin. Når svækkelse er betydelig, er neuroleptiske medikamenter anvendes til at reducere tic frekvens og sværhedsgrad. De to mest almindelige neuroleptika anvendes til behandling af Tourettes er haloperidol og pimozid.

Bivirkninger

Neuroleptiske medikamenter som haloperidol og pimozid er dopaminantagonister. De blokerer dopaminreceptorer i hjernen til at modulere dopamin niveauer. Men neuroleptika har mange bivirkninger, såsom sedation, vægtøgning, tremor, Parkinsons-lignende symptomer og ufrivillige muskelsammentrækninger. Disse bivirkninger typisk løse med nedsættelsen af ​​medicinen. Kronisk brug af disse medikamenter kan forårsage abstinenssymptomer, såsom genopstod tics og tardiv dyskinesi, en bevægelse lidelse.