Tegn og symptomer på depression i midaldrende mænd

August 15

Mænd på midaldrende er modtagelige for depression. Ifølge nyere forskning, 60 procent af dem, der oplever depression gør det på midaldrende. Depression i midaldrende mænd kan nogle gange være svært at få øje på, så det er vigtigt at kende sine symptomer.

Almindelige tegn

Når mænd nå den midaldrende, har de nået et ægte vendepunkt i deres liv. Mænd i midaldrende kan finde mange ændringer i tanke og i livet. Disse kan ubevidst fremprovokere symptomer på depression. Sådanne tegn omfatter langvarig sorg, en stigning i kropsvægt, lav energi, irritabilitet, tab i glæde i tidligere interesser, og i ekstreme tilfælde, tilbagevendende tanker om død eller selvmord.

Forskelle fra Kvinder

Nyere forskning viser, at kvinder i midaldrende lider af depression på nogenlunde samme hastighed. Mænd dog erfaring og reagere på depression meget anderledes end kvinder. En kvinde kan undgå konflikter, mens en mand vil skabe konflikter. En kvinde vil bebrejde sig selv for problemer, mens en mand vil skyde skylden på andre. Kun omkring halvdelen af ​​mænd med depression er korrekt diagnosticeret.

andropause

Mange forskere inden for lægevidenskaben mener, at andropause kan være en årsag til midaldrende depression hos mænd. En nylig World Health Organization (WHO) rapport, at når mænd ramte en vis alder, de vil have en stor nedgang i androgen - hormoner som testosteron, der påvirker mandlige kønskarakterer. I nogle tilfælde kan drop være ned til 10 procent af det, de havde under deres ungdom. Faldet i androgen kan føre til et gradvist fald i energi, humør og sexlyst.