Når virker en Teen & # 039; s Metabolisme Slow Down?

April 24
Når virker en Teen & # 039; s Metabolisme Slow Down?

De teenage år bringe på en lang række kropslige ændringer, herunder udsving i vægt. En hurtig metabolisme vil kunne være synderen, hvis du ikke kan tage på i vægt, uanset hvor meget du spiser. Omvendt kan en langsom metabolisme udgør uforklarlig vægtøgning. Selv om der er ingen one-size-fits-all tidsplan for metaboliske ændringer, dit stofskifte er generelt højere i dine teenage år end i dine voksne stadier af livet.

Fungere

Dit stofskifte er den motor, der driver din krop. Det er en løbende proces, der kan bremse eller øge i hastighed, men i sidste ende stopper ikke, før du dør. Dit stofskifte spiller en rolle i de store funktioner i din krop, som omfatter din vejrtrækning, blodcirkulation, fordøjelse, kropstemperatur, muskelbevægelser, nerve funktion og tænkning.

Vækst og dit stofskifte

De teenage år kan føle kaotisk. En vanvittig svingende hormoner kombineret med vækst ryk bringer konstant forandring - både følelsesmæssigt og fysisk. I alderen 12 og 18, unge oplever flere vækst ryk, der påvirker højde og vægt. Som din krop sammensætning ændres, ændrer dit stofskifte så godt. Ved den tid, du når din 20 års fødselsdag, vil dit stofskifte sandsynligvis være på retur, ifølge den amerikanske Rådet om øvelse.

potentielle problemer

Teenagere, der mister eller tager på i vægt pludseligt og uventet kan have en underliggende medicinsk tilstand snarere end et stofskifte problem. Diabetes er blot et af en række sygdomme, der kan forårsage pludselig vægttab eller vægtforøgelse. Overdreven tørst og hyppig vandladning er andre symptomer på diabetes. Thyreoidea lidelser og medfødte metabolisme er andre problemer, der fører til metaboliske ændringer. Tal med din læge, hvis du har mistanke om et problem.

Genetik

Ingen endelig tidsramme bestemmer, hvornår en teenager stofskifte vil bremse, fordi forskellige faktorer indflydelse på din basale stofskifte, eller den hastighed, hvormed din krop forbrænder kalorier til energi. Genetik er en faktor, men; dit stofskifte kan efterligne, at dine forældre. Trods genetiske bestemmelser, teenagere, der ønsker at øge deres stofskifte kan gøre det ved at blive mere aktive og øge deres muskelmasse.


relaterede artikler