Lidelser med symptomer, der ligner Parkinsons & # 039; s Disease

June 8
Lidelser med symptomer, der ligner Parkinsons & # 039; s Disease

Parkinsons sygdom er en af ​​de mest almindelige neurologiske lidelser kan påvirke ældre mennesker. Hos patienter med Parkinsons, nerveceller, eller neuroner, der producerer neurotransmitteren dopamin er ødelagt, forårsager mange forskellige symptomer. Movement-relaterede symptomer i Parkinsons omfatter bradykinesi - en samlet opbremsning af bevægelse; rysten - en ufrivillig rysten, ofte i hænderne; stivhed - modstandsdygtighed over for en anden person at flytte patientens arm eller ben; og postural ustabilitet - svært ved at opretholde balance. Når patienter viser bevægelse abnormiteter, der ligner dem af Parkinsons sygdom, dette kaldes parkinsonisme. Adskillige sygdomme eller tilstande kan forårsage sådanne symptomer.

Lewy body demens

Lewy body demens er en degenerativ neurologisk sygdom, der får sit navn fra de små klynger af intracellulære proteiner, kaldet Lewy organer, der findes rundt kortikale neuroner - nervecellerne i hjernen, der er involveret i at tænke, frivillige bevægelser, og sensation. Mens det var engang kun sjældent diagnosticeret, er det at blive anerkendt som en meget almindelig degenerativ demens, kun overgået Alzheimers sygdom i dens frekvens. National Institutes of Health hjemmeside MedlinePlus forklarer, at gøre diagnosen Lewy body demens er ofte vanskeligt, fordi dens symptomer overlapper med både Parkinsons sygdom og Alzheimers sygdom. Som med Parkinsons sygdom, patienter med Lewy body demens lider ofte af bradykinesi. En patient med bradykinesi kan have en unormal gang kaldes en "blander gangart" - snarere end walking normalt, vil han synes at være blander langsomt, med små skridt. Stivhed er også kendetegnende træk ved parkinsonisme fundet i Lewy body demens. Tremor, som er en kardinal funktion i Parkinsons, er fundet i Lewy body demens, men er ikke så almindeligt. Overlapningen med Alzheimers er den kognitive tilbagegang, der ses hos patienter med Lewy body demens. Men ifølge Dr. Ann Marie Kulmule og Dr. Martin Farlow, skriver i den medicinske henvisning UpToDate, visuelle hallucinationer er mere sjældent set i Alzheimers sygdom, men er meget almindelige i Lewy body demens, der forekommer i cirka to tredjedele af patienterne.

Medicin-induceret sekundær Parkinsonisme

Sekundær parkinsonisme er det udtryk bruges til at beskrive hele gruppen af ​​lidelser, der forårsager Parkinsons lignende abnormiteter. Sådanne lidelser kan skyldes hjernesygdomme, såsom meningitis eller slagtilfælde. Imidlertid kan visse medikamenter forårsage skade på cellerne i hjernen, der dopamin. Hvis dopamin ikke fremstilles normalt, vil de symptomer, der resulterer ser meget lig dem af Parkinsons sygdom, selv om patienten ikke har faktisk Parkinsons. MedlinePlus lister flere medikamenter, der kan forårsage sekundær parkinsonisme. Disse indbefatter antipsykotiske lægemidler såsom haloperidol, som anvendes til behandling af skizofreni samt motoriske tics forbundet med Tourettes syndrom. Metoclopramid anvendes til behandling af diabetiske gastroparese, som er usædvanlig langsom mave tømning følge af diabetes. Den kan også anvendes til behandling gastrisk reflukssygdom. Uheldigvis kan det også forårsage sekundær parkinsonisme. Endelig en gruppe af lægemidler kaldet phenothiaziner - disse er lægemidler, der anvendes til behandling af opkastning og kvalme, som ofte ledsager kemoterapi - kan medføre sekundær parkinsonisme, fordi de blokerer de receptorer, som dopamin normalt binder til i hjernen.

Progressiv supranukleær parese

Progressiv supranukleær parese, eller PSP, er en sjælden form for demens, der kan indledningsvist ser meget ligner Parkinsons sygdom. Patienter med PSP har symptomer på gangart abnormiteter, ligesom patienter med Parkinsons sygdom har. Men en funktion, der kan hjælpe med at skelne PSP fra Parkinsons sygdom er, at patienter med PSP har visse eye-relaterede ændringer. Specifikt kan en PSP patient har problemer med at kigge nedad uden at bevæge hele hovedet - det er fordi de nerver, der styrer disse øjenbevægelser er blevet ødelagt af sygdommen. Desværre, som med Parkinsons sygdom og Lewy body demens, er der ingen kur mod sygdommen; behandling fokuserer på at forbedre symptomer så meget som muligt, men til sidst vil patienten dø af sygdommen.


relaterede artikler