Sådan yde førstehjælp til forrykke Teeth

February 16

En tand kan løsnes under enhver form for aktivitet fra at spille fodbold til at tage en uheldig fald. Børn er særligt tilbøjelige til at banke ud en tand, men der er ingen grund til panik, uanset hvad der er sket. Så længe du holder et par vigtige skridt i tankerne bør du være i stand til at spare en permanent tand og få det re-implanteret i soklen.

Instruktioner

1 Løft løsnede tand ved kronen, ikke ved roden. Kun røre tanden hvor emalje er til stede.

2 Skyl tanden med spyt eller kold mælk, hvis tanden er beskidt. Mælk er et bedre alternativ end postevand da vand indeholder klor, som kan skade de grundlæggende celler. Hvis du har nogen anden mulighed end vand, så det kan anvendes, men ikke skylles tanden i vand længere end et eller to sekunder.

3 Sæt tanden straks ind i stikket. Undersøgelser viser, at en tand forlod tør, eller ud af stikkontakten, længere end fem minutter kan ikke have en chance for at blive erstattet på alle, mens de genindsættes inden for fem minutter har en meget god chance for at blive succesfuldt re-implanteret.

4 Hold tanden fast i soklen. Du kan gøre dette med din finger eller ved at bide ned på en fugtig vaskeklud eller gaze med de løsnes tænder. Selvom bidende ned er den bedste måde at holde tænderne på plads, fordi det bidrager til at reducere blødning og smerter, kan du også holde tanden på plads ved at folde et stykke stanniol over fjernede tænderne og sunde tænder ved siden af.

5 Søg professionel tandbehandling straks. Men ved, at barnet tænder vil uundgåeligt blive erstattet af den voksne tand alligevel; en slået ud barn tand er ingen grund til bekymring, selv om du stadig bør tage barnet til en tandlæge så hurtigt som muligt at kontrollere for eventuelle skader på kæben.

TIPS

  • Hvis du ikke kan passe de fjernede tænder tilbage i deres stikkontakter, så tanden kan placeres i mælk, som bør holdes afkølet med pakket is. Hvis du ikke har mælk handy så tanden kan være indpakket stramt i plast wrap, eller hvad vil holde tanden tørrer ud.
  • Opsøge professionel tandlæge hjælp inden for 20 til 60 minutter for de bedste chancer for re-implantation.
  • Forsøg ikke at genindsætte en baby tand. Dette kan forårsage skade på blivende tand opløbet, der stadig vokser.
  • Arbejde hurtigt for at anvende disse trin til en løsnede tand. Hvert minut, der går tillader mere og mere af cellerne til at dø i tanden, og jo flere celler, der dør, vil mindre sandsynligt tanden kunne re-implanteres med succes.

relaterede artikler