Sådan Cope med en barn, der har ADHD

September 2

Problemet med dit barns ADHD er ikke let. Det kræver indsats, flid og nogle vedholdenhed. Du kan gøre det. Efterhånden som du lærer at klare, vil du opdage, at du og dit barn kan have et tæt, pleje forhold, der er sundt og lovende for jer begge. Giv dig selv lidt tid. Du vil komme igennem dette et skridt ad gangen.

Instruktioner

Sådan Cope med en barn, der har ADHD

1 Accepter diagnosen. Du kan ikke køre og skjule fra ADHD. Foregiver det ikke er der, eller at dit barn er ligesom alle de andre børn er til skade for forholdet, du har med ham eller hende. Denial vil kun bringe ekstra stress, som du og dit barn kan undvære.

2 Accepter dit barn. kan ikke bebrejdes Børn med ADHD for deres tilstand. Værdsættelse dit barn for ingen andre end hun Årsagen er dit barn vil lære ubetinget kærlighed, lette en falsk byrde hun kan bære på grund af hendes lidelse. Bliver sikker på din kærlighed vil bygge selvtillid i dit barn så godt.

3 Fokus på det positive. Desværre er det alt for nemt at blive fanget i de negative aspekter af dit barns diagnose. Glemt lektier og rodet værelser kan samle mere opmærksomhed end barnets gaver. Børn med ADHD har tendens til at være ekstremt kreativ. Tilskynde musik eller kunst lektioner som en afsætningsmulighed for deres energi og talent. Dette vil gå en lang vej mod at øge selvværd.

4 Tag en pause. Raising et barn med ADHD er ligesom at skyde på et bevægeligt mål med en ært skydespil. Det er simpelthen ikke let, og kan være udmattende. Husk, at det er ok at brug for at komme væk til roligere hjørner af din verden en gang imellem. Trække på hjælp fra en betroet ven eller slægtning, der har tålmodighed til kærligt se dit barn, mens du slippe for et par timer.

5. Få rådgivning. En familie psykolog kan hjælpe dig og dit barn lære at håndtere ADHD sammen som et team. Vejlederen kan have ikke blot praktiske råd, men håndgribelige skridt du og dit barn kan tage sammen om at skabe et roligere hjem og tættere forhold.

6 Deltag i en støttegruppe. Du er ikke alene. Der er forældre i din helt samfund står over for de samme slag og kampe. At have en gruppe, der empathizes uden dom kan lette en falsk byrde af skyld, du kan bære.


relaterede artikler