Jod for Menopause

September 2

Normalt i alderen 45 og 55, en kvinde gennemgår en hormonelle forandringer kendt som overgangsalderen. Det er, når hendes krop begynder at producere mindre kønshormoner, og hun stopper ægløsning, på hvilket tidspunkt, hun er ikke længere i stand til at få børn. Overgangsalderen påvirker mange aspekter af en kvindes fysiske og følelsesmæssige trivsel. En almindelig tilstand, der ofte udvikler sig under menopausen er hypothyroidisme, som undertiden behandles med iod.

Problemer med skjoldbruskkirtlen i overgangsalderen

Hypothyroidisme er en tilstand, hvor skjoldbruskkirtlen ikke producerer nok af skjoldbruskkirtelhormoner. Symptomerne på hypothyroidisme er så lig dem af overgangsalderen, kan denne diagnose af enten tilstand være en vanskelig opgave. Vægtøgning, træthed, manglende koncentrationsevne og depression er fælles, som er kramper og ledsmerter, karpaltunnelsyndrom og usædvanlige svært ved at tilpasse for kolde temperaturer.

jod Behandlinger

Nogle gange er problemet ikke bare lave skjoldbruskkirtelhormoner. Skjoldbruskkirtlen brug jod til at fungere ordentligt, og nogle gange ud over at tage skjoldbruskkirtel hormon behandlinger, kan en kvinde har brug for at tage jod tabletter. En læge er den eneste, der kan ordentligt diagnosticere og ordinere til disse betingelser. Derfor, hvis du har mistanke om, at du kan have hypothyroidisme og en underliggende jodmangel, skal du se en læge for at få en ordentlig behandling.

Andre Behandlinger

Der er dybest set en mulighed for at behandle hypothyroidisme: supplerende skjoldbruskkirtelhormoner. De mest almindelige behandlinger ordineret er de syntetiske hormoner thyroxin og triiodothyronin. Standardbehandlingen er at tage thyroxin, også kendt som Levothyroxine eller Synthroid. Imidlertid ofte en kombination af thyroxin og triiodthyronin virker bedre. Andre mennesker diagnosticeret med hypothyroidisme foretrækker udtørret skjoldbruskkirtel, et dyr-baserede hormon supplement, til de syntetiske hormoner.

Potentielle Jod Fordele

Hvis jodmangel er et problem, kan kvinder se nogle enorme forbedringer i mange af deres overgangsalder-relaterede forhold efter at have taget jod tabletter. Hvis deres sult er steget, kan det vende tilbage til normale niveauer. Hvis de tidligere havde haft problemer med depression, kan symptomerne mindskes og følelserne kan stabilisere. Kvinder kan føle sig mere energisk og har sundere udseende hår og hud. Kort sagt kan mange kvinder oplever, at tage jod tabletter forbedrer deres postmenopausale sundhed. I tilfælde af en dobbelt diagnose af menopause og hypothyroidisme, kan supplerende iod være nødvendigt for kroppen at være i stand til at udnytte de skjoldbruskkirtelhormoner.

Too Much Jod

En grund til, at en konsultation med en læge er nødvendig, før du tager jod for menopausale symptomer er, at det er muligt at tage for meget jod. Et overskud af iod kan faktisk forårsage hypothyroidisme, hvilket kan føre til de samme ubehagelige symptomer, der var til stede i første omgang. Det er derfor, det er vigtigt at tale med en læge om, hvorvidt der er faktisk en mangel, og hvis ja, hvor meget jod til at tage.


relaterede artikler