polymyositis Behandling

September 15

Polymyositis er en sjælden sygdom, der påvirker bindevæv. Det forekommer oftest i alderen mellem 30 og 50, og er mere almindelig i afrikansk-amerikanere og kvinder end hos kaukasiere og hanner. Sygdommen normalt udvikler sig langsomt over flere måneder. Det vigtigste symptom på polymyositis er muskelsvaghed. Musklerne oftest ramt, er dem i skuldre, arme, nakke, hofter og lår. Sygdommen påvirker altid begge sider af kroppen. Andre mulige symptomer omfatter problemer med at synke og tale. Berørte personer kan også opleve træthed, fælles ømhed og åndenød.

IV Immunoglobulin Therapy

IV immunoglobulin terapi indebærer transfusion sunde antistoffer ind i det ramte individ med en IV. De sunde antistoffer opnås fra bloddonorer. IV immunoglobulin terapi kan tillade de sunde antistoffer til at forhindre de skadelige antistoffer fra at gøre yderligere skade på musklerne.

Tacrolimus

Tacrolimus er et stof, der anvendes til at forhindre afstødning af transplanterede organer. Det er et immunosuppressivt middel, som kan bidrage til at forhindre immunsystemet i fortsat at angribe kroppen. Det er især nyttigt for de personer, der lider af både polymyositis og interstitiel lungesygdom.

Kortikosteroider

Corticosteroider også undertrykke immunsystemet. De bidrager til at reducere inflammation og kan bidrage til at forbedre funktionen og styrken af ​​musklerne. Prednison er binyrebarkhormon, der normalt ordineres til patienter med polymyositis. kan være behov Kortikosteroid behandlinger i årevis for at behandle sygdommen. Kosttilskud, såsom D-vitamin og calcium, kan være nødvendigt at blive taget for at bekæmpe uønskede bivirkninger af langvarig kortikosteroid behandlinger.

Kortikosteroid-besparende Agenter

Andre medikamenter, såsom azathioprin og methotrexat, kan ordineres i stedet for eller sammen med corticosteriod medicin. Disse medikamenter reducere risikoen for alvorlige bivirkninger forbundet med omfattende anvendelse af kortikosteroider.

Andre nyttige terapier

Fysisk terapi kan bidrage til at forbedre muskel fleksibilitet og styrke. Ligeledes kan taleterapi være nødvendig, når berørte personer har synkebesvær forårsaget af polymyositis.


relaterede artikler