Forskelle mellem Pre-Diabetes og insulinresistens

March 16

Forskelle mellem Pre-Diabetes og insulinresistens


Mange mennesker hører udtrykkene "insulinresistens", og, "pre-diabetes", især hvis de er overvægtige eller har en familie historie af diabetes. Er disse betingelser relateret, og hvis ja, hvad er forskellen mellem dem?

Hvad er Insulin?

Dr. Asqual Getaneh af Everyday Health forklarer, at insulin er et hormon, der produceres af bugspytkirtlen som reaktion på stigende blodsukkeret. Insulin virker på cellevæggene på en sådan måde, at de kan absorbere og udnytte glucose fra blodet.

Hvad er insulinresistens?

Ifølge National Institutes of Health, insulinresistens henviser til en tilstand, hvor kroppen producerer insulin, men cellerne ikke kan bruge det ordentligt. For at kompensere for den manglende effekt, bugspytkirtlen producerer mere insulin.

Hvad er pre-diabetes?

Pre-diabetes er en tilstand, hvor blodsukkeret i kroppen er højere end normalt, men endnu ikke høj nok til at blive betragtet type 2 diabetes. Fasteblodsukkerniveauet mellem 100 mg / dl og 126 mg / dl anses præ-diabetes. Pre-diabetikere er mere tilbøjelige til at udvikle type 2 diabetes end dem med normale blodsukkerniveauer.

Hvad er forskellen?

Insulinresistens er en mekanisme, ved hvilken præ-diabetes udvikler sig. Når mængden af ​​insulin nødvendigt at bruge de tilgængelige glukose overstiger evne bugspytkirtlen til at producere det, blodsukkerniveauet stiger til niveauer, der anses for at være præ-diabetes. I det væsentlige, insulinresistens forårsager præ-diabetes, samt type 2 diabetes.

Kan det være omvendt?

The National Institutes of Health bemærker, at lægemidler er tilgængelige, men den første behandling bør altid være livsstilsændring. Vægttab, gøre smart valg af fødevarer, og få masser af motion er nøglen til behandling og tilbageførsel af insulinresistens.


relaterede artikler