Er Højde påvirke hvor meget vægt du kan løfte?

April 2
Er Højde påvirke hvor meget vægt du kan løfte?

Både højde og individuelle proportioner påvirke, hvor meget du kan løfte. Et højere løfter kan være bedre til visse elevatorer, mens en kortere løfteren kan være bedre på andre elevatorer. Bredden af ​​din ramme vil også have en effekt på din evne til at udføre visse elevatorer. Kontakt din læge, før du begynder enhver kost eller motion program.

Den Squat

Den squat er en grundlæggende ben styrke øvelse, der involverer bøjning ned med en vægtstang holdes sikkert på din øvre ryg. Kortere løftere vil generelt have en fordel ved udførelsen af ​​squat da de ikke har så langt til at gå for at bryde parallelle og stå op igen. En person med meget korte ben og en lang overkrop har en klar fordel i denne lift, da han ikke kun har mindre rækkevidde at squat igennem, men er i stand til at opretholde en mere oprejst kropsholdning, når hug. Det giver ham mulighed for at tage mere fordel af kraften i benene samtidig holde baren solidt på linje med hælene, og reducerer rotation på knæleddet.

Bænkpres

Højde har ikke så meget at gøre med denne lift som længden af ​​dine arme gør. En løfter, der er proportional med nogenlunde samme ærmelængde som hendes skridtlængde længde har ingen fordel eller ulempe. Hvis dine arme er så længe du skrabe dine knoer på trappen, som du klatre dem, vil du få problemer benching fordi du skal skubbe baren en meget lang vej, laver mere arbejde end en person med meget korte arme. En af de bedste powerlifters af all-time i de 114 lbs. klasse er Andrzej Stanaszek, der holder verdensrekorder i sin klasse i squat og bænkpres. Stanaszek er blevet diagnosticeret med dværgvækst.

dødløft

Dette er en elevator, hvor højere løfteren har tendens til at gøre det bedre, da højere atleter normalt har længere arme. Trække baren fra jorden er lettere, når du ikke behøver at trække det så langt. Forholdsvis, vil en løfter med en kortere torso og længere arme gøre det endnu bedre, da han ikke behøver at bøje så langt og holder bar tættere på hans krop, hvilket reducerer forskydningskraften på lænden. Hvis du har en lang overkrop og korte arme, vil du kæmpe med dødløft.

Bredde

Bredden af ​​kroppen også har en effekt på, hvor meget du kan løfte, men ikke så meget. En bredere hofte struktur gør dig mere stabilt i squat og musklerne i din ryg og kerne ikke behøver at arbejde så hårdt for at stabilisere vægten, som hvis du var tynd. Omvendt, hvis du har smalle hofter, kan du holde dine hænder tættere sammen, når deadlifting, hvilket reducerer vinklen din torso er at starte med i forhold til gulvet, hvilket gør den indledende træk lettere.


relaterede artikler