STD Symptomer for kvinder

November 25

Mange kønssygdomme føre til forskellige symptomer hos mænd eller kvinder. Sommetider kvinder er mere negativt påvirket af nogle kønssygdomme, mens kvinder oplever næsten ingen symptomer fra andre kønssygdomme. Muligheden for STD-infektion uden symptomer betyder, at det er vigtigt at blive testet, hvis der er mistanke om udsættelse for en STD, så passende behandling beslutninger kan foretages.

bakteriel vaginose

Bakteriel vaginose er en ubalance i de bakterier, der findes naturligt i skeden. Selvom Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC) rapporterer, at de fleste tilfælde af bakteriel vaginose er asymptomatiske, kan kvinder, der oplever symptomer har en hvid eller grå udflåd, der kan have en stærkt ubehagelig lugt. En brændende fornemmelse kan mærkes under vandladning og området omkring skeden kan kradse.

Chlamydia

Symptomer på klamydia hos kvinder omfatter smerter under vandladning og samleje samt smerter i underlivet og udflåd fra skeden (Mayo Clinic). Men de fleste tilfælde af klamydia, især hos kvinder, ikke fører til symptomer.

Gonoré

CDC rapporterer, at næsten alle smittet med gonoré kvinder oplever ingen symptomer eller symptomer, der er milde og kan forveksles med andre sundhedsproblemer. Kvinder med gonoré symptomer kan opleve smerte eller brændende mens tisser, udflåd fra skeden og blødning mellem perioder. Gonoré kan føre til underlivsbetændelse, hvis virkninger omfatter abdominal og bækkensmerter, bylder, og eventuel infertilitet (CDC).

HPV

Mange tilfælde af HPV-infektion er asymptomatiske. Dog kan HPV undertiden føre til kønsvorter og læsioner i og omkring munden og i halsen samt forstadier til kræft og kræft, herunder livmoderhalskræft. Udviklingen af ​​symptomer er i høj grad afhængig af hvilket af de HPV-virus er blevet indgået (Mayo Clinic).

Genital herpes

Kvinder smittet med genital herpes kan opleve rødt udslæt med blærer på eller omkring kønsdelene, anus og lår. Den blister er fyldt med væske og til sidst knækker og skorpe løbet. Genital herpes er ledsaget af prodromale symptomer, som omfatter en kløe, brændende eller smertefuld fornemmelse i region, før et udbrud sker Ifølge CDC, kan andre symptomer på det første udbrud omfatter feber og hævede lymfeknuder. Folk i almindelighed oplever færre udbrud over tid.

Syfilis

Syfilis har fire etaper, hvoraf det tredje har ingen symptomer. Ifølge CDC, første fase syfilis forårsager blot en øm, kendt som en chancre, mens den anden fase af syfilis er præget af en række forskellige udslæt; andre symptomer på dette stadium omfatter feber, træthed, ondt i halsen, muskelsmerter og hovedpine, hævede lymfeknuder, hårtab og vægttab. Sene syfilis fører til koordinering og bevægelse problemer, følelsesløshed, forløber blindhed samt demens.


relaterede artikler