Life Cycle af rotavirus

July 22

Life Cycle af rotavirus


Den rotavirus er en fælles epidemi med over 500.000 spædbørn og børn dør af det et år på verdensplan. Mange børn, der bor i udviklingslande kæmper med underernæring, uhygiejniske miljøforhold og dårlig sundhedspleje og er en større risiko for at dø af denne forebygges infektion end børn, der bor i lande som USA og Canada.

Om

Før rotavirus vacciner blev produceret i 2006 blev børn pådrage sig infektion med høj regularitet. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), blev omkring 55.000 amerikanske børn under 5 år indlagt hvert år med rotavirus infektion. Virussen er en intestinal infektion, der forårsager diarré, opkastning og mavesmerter hos børn og spædbørn.

Symptomer

Nogle børn med infektion erfaring feber, opkastning, mavekramper og tilbagevendende vandig diarré. I de fleste alvorlige tilfælde, spædbørn og børn oplever svær dehydrering. Skilte til forælder og værger til at være opmærksom på er øget tørst, anfald af rastløshed, irritabilitet, mundtørhed, tør hud, børn, der ikke tisse ofte og, til spædbørn, en ble, der forbliver tørt i flere timer.

Smitsom

Virussen er smørbare. CDC attesterer de rotavirus kan leve i et miljø, såsom et dagtilbud, hjem, hospital eller skole for omkring to dage. Når et spædbarn eller et barn bliver inficeret, kan virussen forblive i kroppen fra overalt for tre til otte dage. Da virus passerer dog menneskelig afføring, hedder Kids Sundhed, børn, der har virus og ikke vaske deres hænder efter brug af badeværelset kan forurene fødevarer, objekter, mennesker og andre børn.

I andre tilfælde forældre, der kan have spædbørn med rotavirus og ikke vaske deres hænder efter bleskift risikerer at sprede sig til deres andre børn eller inficere sig selv. Men virussen ikke påvirke voksne så alvorligt, den påvirker børn.

Forebyggelse / Solution

Forældre, værger og dagpleje udbydere kan forhindre spredning af rotavirus ved at sikre børn vaske hænder efter de bruge badeværelset eller efter afspilning med andre børn.

En anden forebyggelse er rotavirus vacciner ifølge raske børn hjemmeside, sponsoreret af den amerikanske Academy of Pediatrics (AAP). Det foreslår babyer bør blive vaccineret for virus som en del som deres immunisering tidsplan. AAP bekræfter babyer, der får vaccinen er 75 procent mindre sandsynlighed for at få virus. Men for de børn, der bliver vaccineret, og stadig pådrager virus, vil deres komplikationer være mindre alvorlige, og vil være mindre tilbøjelige til at blive indlagt.

Hjem Behandlinger

For børn, der oplever milde symptomer på rotavirus såsom mild diarré og dehydrering, anbefaler Kids Sundhed forældre bør søge råd hos deres børnelæge for kosten oplysninger om, hvad at brødføde deres børn i løbet af virus. Kids Sundhed rådgiver imidlertid også, at forældre bør undgå at give deres børn frugtsaft og sodavand, fordi de kan gøre diarré værre. Hvis symptomerne er alvorlige, et besøg hos lægen er en god idé.


relaterede artikler