Home Care af en forstuvet ankel

August 23
Home Care af en forstuvet ankel

Ankel forstuvninger er blandt de mest almindelige klager af unge idrætsudøvere, men folk i alle aldre er sårbare over for denne skade. Et mildt forstuvet ankel typisk ikke kræver medicinsk intervention, men hurtig behandling i hjemmet er vigtigt at sikre minimale langsigtede virkninger, såsom stivhed, residual smerte og ustabilitet, hvilket kan føre til tilbagevendende forstuvninger. Det er vigtigt at genkende tegn på en mere alvorlig skade og ved, hvornår de skal søge lægehjælp.

Forstuvning eller værre?

Den mest almindelige type ankel forstuvning påvirker forreste talofibular ledbånd. Denne skade er kendetegnet ved anklen rulle indad, efterfulgt af smerte og hævelse langs ydersiden af ​​samlingen. Ankel forstuvninger er kategoriseret efter sværhedsgrad, fra en lille stamme, eller grad 1, til en komplet tåre eller klasse 3. Hvis du ikke kan bære vægten på anklen eller har ekstrem hævelse og smerte, kan du have en fraktur eller fuldstændig tåre , som begge kræver et besøg hos din læge.

Immediate Care

Hvis du er sikker din skade er en mindre forstuvning, dit mål er at mindske hævelse og bevare mobiliteten i din ankel. Dette kræver "RICE": hvile, is, kompression og elevation. Umiddelbart får fra dine fødder. Brug en lille ispose eller pose frosne grøntsager til stramt komprimere anklen. Fastgøre den til din ankel i 15 minutter hver anden time, mens opløftende din fod over niveauet af hjertet. Mellem glasurer, flytte din ankel op, ned og rundt for at holde det fælles mobile - men ikke til det punkt, forårsager smerte.

Næste skridt

Når din ankel er begyndt at føle sig bedre, se om du kan gå på det. Hvis det er smertefuldt, kan du ønsker at bruge en skinne eller elastisk bandage til at yde støtte. Hvis din ankel begynder at gøre ondt eller svulme igen efter walking omkring, revidere "RICE" og holde vægten off anklen, mens det heler. Hvis du stadig har smerter, når de lægger vægt på din ankel efter 24 til 48 timer, kan du besøge din læge for at udelukke en mere alvorlig forstuvning eller brud.

længere sigt

Når du kan gå rundt uden støtte, du vil være sikker på at du ikke har resterende stivhed, smerter eller ustabilitet i din ankel. Før vi vender tilbage til din fulde tidsplan for aktiviteter, sikre, at du er i stand til at stå og foråret off påvirket ankel på begge stabile og ustabile overflader uden smerter. Se om forstuvet ankel har den samme smerte-fri bevægelighed som din upåvirket side. Din læge kan ordinere fysisk terapi til at hjælpe guide din sikker tilbagevenden til sport.

Forebyggelse

Ankel forstuvninger bliver ofte kroniske skader. Når et ledbånd bliver skadet, tager det op til 6 måneder til at helbrede. Hvis du ikke tillader helingsprocessen at fuldføre, ligament er tilbøjelige til at rive igen lettere - og sandsynligvis med mere skade. Strækker dine ankler regelmæssigt, varmer op før du spiller sport og tillader en ankel forstuvning tilstrækkelig helbredende tid kan hjælpe med at forhindre en gentagelse skade. Anvendelse af en ankelstøtte og tape kan også hjælpe med at forhindre en gentagelse af ankel forstuvninger. Tal med din læge om, hvorvidt disse hjælpemidler kan være nyttige for dig.