Hvad er de behandlinger af bændelorm?

February 23

Hvad er de behandlinger af bændelorm?


En bændelorm er en parasit, der kan angribe din fordøjelseskanalen, hvis du spiser mad eller drikke vand, der er forurenet med larver eller æg. Du vil ikke set mange symptomer, selvom National Institutes of Health siger, at du måske bemærke stykker af voksne bændelorm i dine afføring. Ellers kan du føler dig svag og får kvalme og har diarré og mavesmerter. Du kan også tabe sig, fordi du ikke absorbere nok ernæring. Hvis du har mistanke om, at du er befængt, kan din læge ordinere en passende behandling.

Formål

Mayo Clinic siger, at hovedformålet med bændelorm behandling er at dræbe og opløse voksne bændelorm i dine tarme. Den medicin er ikke absorberes meget godt af dit fordøjelsessystem, så de ikke dræber æggene. Under behandlingen, skal du være forsigtig med ikke at reinfest dig selv med nogen af ​​de æg, du fordrive fra kroppen.

Medicin

Din læge vil behandle en bændelorm angreb med medicin, der er giftigt for ormen. Ifølge Mayo Clinic, de mest almindeligt anvendte stoffer er praziquantel og albendazol. Lægen vælger den bedste lægemiddel baseret på arterne af bændelorm og placeringen af ​​infektionen. Mayo Clinic siger, at medicin effektivt at slippe af bændelorm infestationer 95 procent af tiden.

Tidsramme

Når du er færdig at tage din medicin, vil lægen kontrollere en afføringsprøve løbet af de næste en til tre måneder. Tidsrammen vil afhænge af de særlige arter, som du var inficeret. Hvis behandlingen var en succes, vil der ikke være nogen påviselige proglottids (orm segmenter), larver eller æg i prøven. Hvis din læge finder tegn på, at du stadig er inficeret, vil hun sætte dig tilbage på medicin.

Antiinflammatoriske midler

Hvis du har en alvorlig bændelormsinfestation, der blev forårsaget af at spise æg i stedet for larver, kan det flytte til kroppens væv uden for dine tarme. Dette kan medføre, at du udvikler cyster. Hvis dette sker, kan lægen give dig en anti-inflammatorisk steroid sammen med din bændelorm-drab medicin. Den steroid vil kontrollere enhver hævelse forårsaget af cyster.

Kirurgi

Når en bændelorm infektion forårsaget af ormeæg, der er blevet indtaget spreads, kan cyster undertiden udvikle sig i de store organer som lunger eller lever. Dette kan blive en livstruende tilstand, der kræver operation for at fjerne cyste. I de værste tilfælde, Mayo Clinic siger, at patienter undertiden kræve en organtransplantation, hvis skaden er for svær at korrigere.

Advarsel

Bændelorm er spredt meget let, så du skal være forsigtig med ikke at reinfect dig selv, mens du er i behandling. Vask dine hænder, hver gang du bruge offentligt toilet, og før du spiser. Brug varmt vand og sæbe, og krat dem grundigt.