Almindelige symptomer for en Hip erstatning

March 8
Almindelige symptomer for en Hip erstatning

Hip udskiftning kirurgi, også kaldet total hoftealloplastik, er mest almindeligt udført på patienter med hoftesmerter grundet slidgigt eller skade, ifølge den amerikanske Academy of Ortopædiske Surgeons. Kirurgen kan bruge en traditionel tilgang gennem en enkelt, relativt stort snit, eller en minimalt invasiv tilgang gennem en eller to små snit. Begge metoder, kirurgen fjerner det sygdomsramte led og erstatter den med en kunstig implantat eller protese fremstillet af metal eller keramik, ifølge Mayo Clinic. Hofteskålen er også erstattet med en lavet af plast, metal eller keramik.

ledskader

Hip udskiftninger udføres for at korrigere skader på hofteleddet som det fremgår af positive fund på røntgenbilleder, MR - magnetisk resonans imaging - eller CT, også kendt som computertomografi scanninger, ifølge Mayo Clinic. Patienter med osteoarthritis kan vise tab af brusk plads i hofteskålen, "ben-on-bone" udseende, knogleskørhed, ben fremmer eller knoglecyster der begrænser patientens livskvalitet. Andre tilstande, der ødelægger hofteleddet omfatter osteonekrose - nedsat blodtilførsel til lårbenshovedet - samt infektion, udviklingsmæssige abnormaliteter, rheumatoid arthritis eller skade.

Smerte

Patienter, der ikke kan tåle anti-inflammatoriske lægemidler eller glucosamin sulfat, eller hvis smerten er ikke afhjælpes ved medicin, fysioterapi og nedsat aktivitet kan drage fordel af hofte udskiftning kirurgi. Hip smerte er kedeligt og ømme, og kan være konstant eller intermitterende. Det kan mærkes i låret, balden, knæ eller lyske og i hoften. Aktivitet gør det værre, og det kan holde patienten oppe hele natten, ifølge Mayo Clinic. Hip udskiftning kan lindre patientens smerter og forbedre livskvaliteten. Men smerten returnerer, når det kunstige led vinder slidt, hvilket kræver en anden operation for at erstatte det fælles.

Tab af funktion

Smerter og stivhed i hoften begrænser en patients evne til at udføre sine sædvanlige daglige aktiviteter, herunder vandreture, bøjning, binde sko, gå på trapper, dressing, klipning tånegle og stigende fra en siddende stilling, i henhold til AAOS. I første fysisk terapi eller under anvendelse af en stok kan hjælpe med at forbedre mobiliteten. immobilitet stiger Men som tiden går, og patienten er tvunget til at stoppe aktiviteter, som hun engang haft eller har brug for at gøre for at forblive uafhængige. Hip udskiftning kan genoprette vifte-of-motion og mobilitet til det fælles, så de fleste aktiviteter kan genoptages. Men high-impact idræt, løb og aktiviteter, der kræver bøjning hofteleddet mere end 90 grader er off-grænser.


relaterede artikler