BMI Information

May 6

BMI (eller body mass index) er et værktøj, der bruges til at angive din vægt kategori og korrelere risikofaktorer. De amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse og American Academy of Pediatrics anbefaler, at børn screenes ved hjælp af BMI fra alderen 2 til 19. Det er et nyttigt værktøj for alle, både børn og voksne, for at hjælpe dig med at undgå vægt-relaterede sundhedsproblemer.

Fakta

Din BMI er direkte relateret til dit niveau af kropsfedt. Men der er flere faktorer, der skal overvejes, når en vurdering af de enkelte BMIs, som skitseret af CDC. Da antallet beregnes strengt baseret på højde og vægt, kan atleter har en højere BMI på grund af øget muskelmasse. Hvis en kvinde og en mand har samme BMI, kvinden sandsynligvis vil have mere kropsfedt end manden. Hvis en ældre person og en yngre person har samme BMI, den ældre person sandsynligvis vil have mere kropsfedt end den yngre person.

Beregning

For at beregne din BMI, bruge følgende formel: Opdel din vægt (i pounds) ved din højde (i inches) kvadreret og gange med 703.

For eksempel, hvis du vejer 125 pounds og er 5 feet, 2 inches høj, ville du bruge følgende beregning: 125 divideret med (62) ² og ganget med 703. Dit BMI er 22,8.

Tolkning Adult BMI

For dem alder 20 og ældre, kan BMI fortolkes ved hjælp af et standard sæt af kategorier:
Undervægtige: et BMI lavere end 18,5
Normal: et BMI 18,5-24,9
Overvægt: alle med en BMI spænder fra 25 til 29,9
Fedme: BMI højere end 30

BMI hos børn og teenagere

Beregning BMI i teenagere og børn sker ved hjælp af samme formel. Imidlertid fortolkning af indekset er specifik for både køn og alder. CDC har skabt BMI vækst diagrammer i overensstemmelse med alder og køn dit barn. Plotning dit barns BMI på søkortet vil give dig en fraktil, der sammenligner dit barn til andre børn i samme alder og køn. De percentil kategorier er som følger:
Hvis dit barn er under det 5. percentil, han anses for at være undervægtige.
Hvis dit barn er mellem den 5. og 85. percentiler, hun anses for at være i det sunde interval.
Hvis dit barn er mellem den 85. og 95 percentiler, han anses for at være overvægtige.
Alle børn på 95 pct.-fraktilen eller højere betragtes fede.

Risiko for en High BMI

Fede og overvægtige mennesker er på et højere risiko for at udvikle sygdomme som type 2-diabetes, forhøjet kolesterol, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk, søvnapnø, sygdom i galdeblæren, slagtilfælde, slidgigt, visse kræftformer (som tyktarm, bryst eller endometrie) og luftvejsproblemer.

Reduktion dit BMI

For at reducere din BMI tager dedikation, en forpligtelse til at tabe sig og vedtagelse af en sund livsstil. Kast dig ud i fysisk aktivitet i mindst 30 minutter om dagen. Stedfortræder hvidt brød og raffineret sukker med fuldkorn og sundere valg; du vil føle fuld længere og i sidste ende reducere dit daglige kalorieindtag. Forøgelse af de friske grøntsager, du spiser vil reducere din daglige kalorie og kulhydrat indtag samtidig øge dit indtag af vitaminer og mineraler.


relaterede artikler