Hvad Er Ventilation Perfusion Matching?

May 9

Ventilation-perfusion matching refererer til en tilstand af ligevægt i åndedrætsorganerne. Udtrykket kan også henvise til en medfødt mekanisme i kroppen, som bestræber sig på at afbalancere svækket åndedrætsorganerne.

lungefunktion

Hvor godt lungerne fyldes med luft definerer ventilation evne. Effektiviteten af ​​cirkulation gennem pulmonale blodkar indikerer perfusion evne. Læger observere disse evner af lungerne ved forskellige midler til at opnå en ventilation-perfusion-forholdet. Sundhedspersonale udnytte denne måling ved ordination interventioner, der hjælper genoprette funktionsevne af patienten og give mulighed for ventilation-perfusion matchning.

Betydning

Når der er forstyrrelse af iltning af blodet via lungerne, patientens krop beskæftiger sine egne mekanismer, der forsøger at returnere åndedrætssystemet til passende fungerende evne. Ilt flytter til områder med den bedste funktion, og derved udnytte de resterende væv og fartøjer optimalt. Kroppen forsøger at reparere sig selv bedst muligt og ventilation-perfusion matching sker sammen med faldet i negative symptomer.

Overvejelser

At skelne en diagnose eller afgøre, om indgreb arbejder, læger anvender ofte gaskromatografi sammen med indsættelsen af ​​et hjerte kateter til opnå målinger. Blandt andre metoder anvendes, er ekko-cardiograms, CT-scanninger og MR. Disse tests sammen med vurdering af symptomer med til at fastslå, om ventilation-perfusion matching finder sted i tilstrækkelig grad.


relaterede artikler