Ernæring & Kolesterol i en æggeblomme

March 5

Ernæring & Kolesterol i en æggeblomme


En populær morgenmad mad til århundreder har æg kommet under beskydning i de seneste år for deres høje niveauer af kolesterol. Den æggeblomme bærer hovedparten af ​​dette angreb, som æggehvider er næsten helt fri for kolesterol. Den æggeblomme er, hvor de fleste af æggets protein og fedt bosat, dog. Før du smider ud blommen, læse op på æg og deres kolesteroltal indhold til at beslutte, om de passer til din livsstil.

Kolesterol

Blommen i et gennemsnitligt stort æg indeholder 213 mg kolesterol, selvom dette kan variere baseret på alderen af ​​kylling, der lagde det og andre kostfaktorer. Tjek etiketterne på forskellige mærker af æg for kolesteroltallet. Raske mennesker bør forsøge at spise under 300 mg kolesterol om dagen, mens dem med højt kolesteroltal bør begrænse sig til 200 mg eller mindre. Kosten kolesterol fra animalske kilder, når de indtages i moderate mængder, ikke generelt give problemer for raske mennesker, medmindre kombineret med høje niveauer af mættede og transfedtsyrer. For raske mennesker, bør en eller to æg om dagen ikke være et problem.

Protein og fedt

En enkelt stort æg indeholder omkring 6 gram protein, og under 70 kalorier. Den typiske æg indeholder 4 gram fedt, 1,2 g, der er mættet fedt. Protein og fedt er begge vigtige byggesten i et sundt legeme. Visse typer af æg kan være gode kilder til omega-3 fedtstoffer, en type af gavnligt fedt, der kun kan findes i kilder i kosten i stedet produceres af kroppen.

Næringsstoffer

Æggeblommer er høj i cholin, hvilket er til gavn for hjertet og hjernen. Gravide kvinder bør overveje at spise æg som cholin hjælper med fostrets hjerne udvikling så godt. Æg giver også vitamin A og D, der bistår i væksten af ​​knogler og væv. Afhængigt af kyllingen kost, nogle æg indeholder omega-3 fedtsyrer samt. Det meste af ernæring er beliggende i blommen i stedet æggehvide.

Andre Ernæring Fakta

Æg har mindre end et halvt gram kulhydrater pr servering, hvilket gør dem velegnede til dem, der søger at følge en kost lavt kulhydrater. Hvert æg har omkring 60 mg natrium.


relaterede artikler