Hvordan at slippe af et forkølelsessår på læben

February 16

Forkølelsessår, også kendt som feber blister, er forårsaget af herpes virus. De kan forekomme på hage, kinder og næse, men er mest almindelige på læberne. Der er ingen kendt kur mod herpes, men der er måder at reducere udbrud og at slippe af med en kold ømme på din læbe.

Instruktioner

1 Se din læge. Der er forskellige receptpligtige antiviral medicin til rådighed, der kan behandle forkølelsessår. Du kan tage nogle medikamenter regelmæssigt for at undgå risikoen for forkølelsessår udbrud, og tage andre medikamenter ved det første tegn på et udbrud til at reducere dens sværhedsgrad.

2 Brug over-the-counter medicin. Forskellige aktuelle behandlinger for forkølelsessår er tilgængelige på de fleste købmænd. Disse behandlinger kommer i former, såsom salver, balsam og cremer. Du skal blot anvende den behandling til din forkølelsessår, indtil det rydder op.

3 Hold en kold komprimere på din læbe. Den kolde temperatur vil trække varme ud af den kolde ømme, hjælpe med at lindre hævelse og smerte. Du kan enten wrap en ispose i en blød klud eller suge en vaskeklud i koldt vand og anvende det til den kolde ømme.

4. Prøv lysin. Denne naturlige supplement understøtter mund sundhed og hjælper din læbe at helbrede fra et forkølelsessår hurtigere. Tag 1.000 mg lysin dagligt, indtil den kolde sår på din læbe er væk.

5 Tag B-kompleks vitaminer. Da B-kompleks vitaminer befæste mund sundhed, kan tage 1.000 mg dagligt hjælpe din læbe helbrede fra den kolde ømme hurtigere.

TIPS

  • Solen kan udløse forkølelsessår udbrud. Beskyt dine læber ved at bære ordentlig solbeskyttelse, såsom en læbepomade, der indeholder zinkoxid, på dem dagligt.

relaterede artikler