Hvorfor din mave gør ondt efter træning

November 7

Hvorfor din mave gør ondt efter træning


Motion er godt for dig, så hvorfor gør det ondt? Mavesmerter efter en træning er generelt opdelt i to kategorier: muskelsmerter og mave ubehag. Hverken en er behageligt, og i de fleste tilfælde hverken er særlig farligt for dit helbred. Hold hydreret og næret med sunde fødevarer, tid din spise korrekt og justere intensiteten af ​​din træning for at forhindre din mave fra at såre efter træning.

Dehydrering

Dehydrering kan forårsage alvorlige mavesmerter, ifølge en undersøgelse offentliggjort i en 2004 udgave af "Journal of College of Physicians og kirurger Pakistan." Svedtendens under en træning køler dig ud, men øger også din risiko for dehydrering, hvis du ikke erstatte de tabte væsker. Dette er især tilfældet, når de udøver i varmt vejr. Undgå dehydrering ved at drikke 16 til 20 ounces vand et par timer, før du starter din træning. Fortsæt med at drikke vand, mens du træner, og følge op på din fysiske aktivitet med mere væske. Den amerikanske Rådet om Motion rådgiver 16 til 24 ounce for hvert pund af vand tabt under træning.

DOMS og overtræning

Forsinket muskelømhed er en type muskel ubehag, der opstår efter du motion. DOMS-relaterede mavesmerter måske ikke vise indtil en dag eller to efter du har engageret dine mavemuskler under en træning, som gør situps. Betændelse i muskelfibrene forårsaget af mikroskopiske tårer er grunden din mave gør ondt. Dette sker oftest, når du har arbejdet musklen forbi sin normale kapacitet. Muskelkramper - ufrivillig sammentrækning af en muskel - kan også være en indikation af overanstrengelse. Hvis du rutinemæssigt udvikle smerter i underlivet, reducere intensiteten af ​​din træning eller skifte til en anden øvelse for et stykke tid.

Kost

Din kost kan bidrage til mavesmerter efter træning. Spise store måltider eller tunge fødevarer, der er stegt, højt indhold af fedt eller fedtet tager længere tid at fordøje og kan forlade dig følelsen oppustet, brus og kvalme under og efter en træning. Fødevarer, som du ikke er vant til, uanset hvad de er, kan også vraget ravage på dit fordøjelsessystem post-øvelse. MayoClinic.com anbefaler at spise en kombination af hele korn kulhydrater og protein til at give dig energi til din aktivitet. Bananer og andre frugter, kiks, energi eller granola barer og yoghurt er ideelle snack muligheder, der er usandsynligt at efterlade dig med en dårlig mave efter du træner.

Gang din Eating

Spise for meget lige før du motionerer eller ikke spise noget, før en træning kan medføre, at din mave til at gøre ondt. Planlæg store måltider i mindst tre timer, før du træner. Forbruge mindre måltider eller snacks omkring to timer før en træning for at give dig energi uden truslen om fordøjelsesbesvær.


relaterede artikler