Patologi i koronararteriesygdom

September 2

Patologien af ​​koronararteriesygdom indebærer en alvorlig helbredstilstand, der udvikler sig i løbet af en levetid, sædvanligvis forværret af enten adfærdsmæssige eller genetiske risikofaktorer eller en kombination af de to.

Betydning

Koronar arteriesygdom (CAD) er en blokering i arterierne, der fører til hjertet. "Dette skyldes ophobningen af ​​kolesterol og andet materiale, kaldet plak, på deres indre vægge," ifølge National Institutes of Health. Fremgangsmåden begrænser blod og iltforsyning til hjertet.

Identifikation

Plak forårsager en åreforkalkning kaldes åreforkalkning. Kardiologer mener, at denne oprustning er kroppens forsøg på helbredelse skade i arterierne anlagt den ved risikofaktorer.

Risikofaktorer

The University of Virginia Health System citerer faktorer, der tilskynder til udvikling af CAD som værende højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk, rygning, diabetes, fedme, en familie historie af sygdommen og mangel på motion.

Patologi

Patologi i koronararteriesygdom typisk indikerer ungdomsårene som udgangspunkt, med langsom modning af sygdommen gennem voksenalderen, både fremskyndet og modificeret af forekomsten af ​​risikofaktorer. Som aterosklerose vokser, efterhånden forhindrer den korrekte strøm af blod og oxygen til hjertet.

effekter

Denne blokering påviser sandsynligheden for et hjerteanfald eller et slagtilfælde. "Patienter med nedsat koronararteriesygdom, der besidder et sammenløb af risikofaktorer, det såkaldte metaboliske syndrom, er fortsat en særlig høj risiko for en fremtidig vaskulær hændelse," ifølge Cleveland Clinic.


relaterede artikler