Hvad er fordelene ved Silymarin?

July 29

Marietidsel er en plante, der indeholder tre potente lever-beskyttende flavonoider kaldet silybin, silydianin og silychristin. Tilsammen er disse stoffer kendt som silymarin - en plante, der vokser naturligt i Europa, det sydlige Rusland og Nordafrika. Denne ukrudt blev anlagt af kolonister til Nordamerika, hvor den trivedes og spredning i mange områder i USA Dens videnskabelige navn er Slybum marianum; det har været anvendt i de sidste 2.000 år som urtemedicin.

Tidlig brug

I middelalderen blev marietidsel populært anvendes til behandling af sygdomme i leveren i Europa. Det var kendt for at fremme væksten af ​​nye leverceller. Det er blevet anset for at hjælpe mennesker, der lider af leverskader - især fra årsager, såsom alkohol forgiftning. Utilsigtet eksponering for pesticider og nogle giftstoffer - samt hepatitis - er også blevet behandlet med anlægget, da det menes at holde skadelige stoffer ud af levercellerne.

Videnskabelig undersøgelse

Nogle 300 videnskabelige undersøgelser er blevet udført i Europa, og det er vist, at sylimarin har anti-oxidant virkninger, og at det hjælper leveren reparere sig selv. Denne urtemedicin virker ved at stabilisere den hepatiske cellemembranen og ændre strukturen af ​​den ydre cellemembran (hepatocytter), således at levertoxiner ikke kan trænge ind til det indre af celler.

HIV

Det er endnu ikke sikkert, om silymarin kan bruges til direkte behandling af HIV. Men det hjælper med at beskytte skader leveren forårsaget af antiretrovirale lægemidler (ARV) taget af HIV-patienter. Forstyrret maven forårsaget af visse medikamenter også afhjælpes ved silymarin.

Bivirkninger

Der har ikke været dokumenterede alvorlige bivirkninger i at tage denne urte medicin. Nogle patienter kan lide af have en dårlig mave, diarré og oppustethed grund af øget gas i kroppen. I dette tilfælde, skære ned på doseringen anbefales. Doseringen kan derefter øges langsomt som kroppen justerer.