Sædvanlig interstitiel pneumoni lungesygdom

April 4

Denne lungesygdom involverer en specifik inflammation i interstitium af lungerne. Interstitium er det væv, der sidder mellem de luftsække i lungerne. Sædvanlige interstitiel pneumonitis er en ualmindelig autoimmun sygdom, for hvilke der endnu ikke er fundet hverken forårsager eller helbredelse. Forskellige behandlinger anvendes, selv om.

Beskrivelse

Sygdommen involverer inflammation og ophobning af væske i interstitium. Sygdommen er ikke lokaliseret i en specifik region af lungerne, men har tendens til at gennemtrænge hele lungen. Inflammationen påvirker ikke luftsække selv, men kun det omgivende væv.

Årsager

Betændelsen opstår, fordi kroppen er healing lungerne, men det gør det på en forkert måde, hvilket er grunden til det kaldes en autoimmun sygdom. Med sædvanlige interstitiel pneumonitis, som med idiopatisk lungefibrose, er der ingen specifik kendt årsag. Lægerne henviser til dette som idiopatisk. Der er simpelthen betændelse uden en identificerbar årsag.

Symptomer

Den mest bemærkelsesværdige symptom sænkes lungekapacitet. Der er ardannelse på intersititum og du vil bemærke åndedrætsbesvær. Du kan også opleve en tør hoste, og selv forstørrelse af fingerspidserne (dette vil ikke være smertefuldt). Symptomerne har tendens til at forekomme langsomt over tid, og kan føre til forhøjet blodtryk, og til hjerte og respirationssvigt.

Diagnose

Desværre er det en vanskelig sygdom at diagnosticere fra en rutinemæssig undersøgelse. Hvis du oplever ovenstående symptomer din kan have brug for en blodprøve, bryst x-stråler eller CT-scanning. Derudover kan du nødt til at teste din lunge funktion ved prøver, der kræver, at du blæse ind i et spirometer. Den tester sænkning af en gennemsnitlig lungekapacitet.

Behandling

Behandling vil variere afhængigt af sværhedsgraden af ​​din sygdom. Læger ofte ordinere kortikosteroid, et steroid designet til at reducere inflammation. Andre immunsystem-undertrykke medicin vil blive anvendt til at reducere inflammation. Selvfølgelig ikke at ryge i høj grad vil bidrage til at reducere symptomerne. Derudover kan lægerne give patienten oxygenbehandling (pulmonal rehabilitering), som hjælper med daglige vejrtrækning. Endelig kan lægen, i ekstreme tilfælde, udføre en lungetransplantation.


relaterede artikler