Sygdomme, som har de samme symptomer som leddegigt

March 17

Leddegigt (RA) har et væld af symptomer ud over de smertefulde, forværrede leddene. Som en autoimmun sygdom, kan det påvirke alle organer i kroppen. For at forvirre tingene yderligere at skelne RA, kan dens symptomer kommer og går i sværhedsgrad. Leddegigt kan endda gå i remission i måneder eller år. Der er en hel del andre sygdomme, der har nogle af de samme symptomer.

Træthed

Træthed sker for alle på et tidspunkt, men træthed mærkes af dem med RA kan være invaliderende. Der er andre sygdomme, der kan forårsage lignende træthed og tab af energi, der kan vare i lange perioder (dage, uger eller måneder). De omfatter kronisk træthedssyndrom, fibromyalgi, Lyme sygdom, hepatitis C og multipel sklerose. Andre sygdomme, såsom influenza (influenza), mononukleose og tuberkulose kan forårsage alvorlig træthed, men det er væk, når sygdommen skrider frem.

Smerte og stivhed

Smerter og stivhed i hævede led og muskler er en større klage for dem med leddegigt. Dette er også fælles med osteoarthritis, gigt, Reiters syndrom og viral arthritis. Smerter og stivhed kan også komme med en ulykke eller skade, der forårsager muskel forstuvninger eller et knoglebrud, men det betyder ikke fortsætte med nogen sværhedsgrad efter det berørte område heler.

Influenzalignende

Mange mennesker med RA beskriver sig selv som bare føler generelt syge eller influenza-lignende. Dette beskriver en række former for gigt. Fibromyalgi og Lyme sygdom er to af de mest almindeligt omtalt lide dette, men i sin begyndelse etaper reumatoid arthritis symptomer kan føles som du har influenza eller en bakteriel infektion. Det er først de samme symptomer igen, at patienten vil blive testet for RA.

Flares og beløb

En af de ting, der gør leddegigt særpræg er det faktum, at sygdommen kan gøre en person så syge i en periode og derefter næsten forsvinde. Mens der adskiller det fra virus, infektioner og kræftformer, betyder det deler denne egenskab med nogle autoimmune sygdomme. Lupus er en af ​​de sygdomme, der er mest tæt forveksles med RA. Begge sygdomme deler symptomer på betændelse i leddene, muskelsmerter, anæmi og træthed, der kan blusse op eller gå i remission.

andre symptomer

Der er nogle andre symptomer på leddegigt, der kan efterligne alt fra almindelig forkølelse til leukæmi. De omfatter feber; vægttab; svaghed; tørre hænder, øjne og mund; og depression. For at kunne diagnose hvorvidt symptomer er en del af RA, en læge (som regel en reumatolog) vil kombinere en fysisk undersøgelse med blodprøver, der normalt omfatter en ESR CBC, C-reaktivt protein, reumatoid faktor og antinukleære antistoffer (ANA) .


relaterede artikler