EKG i koronararteriesygdom

April 28

En EKG, også kendt som en EKG eller et elektrokardiogram, er en test, der anvendes til at identificere potentielle hjerte eller kredsløbssygdomme-systemforhold og abnormiteter. Koronararteriesygdom, en tilstand, der påvirker mængden af ​​blod nå hjertet, kan ofte blive diagnosticeret med anvendelse af en EKG-test. Læger vil ofte udføre testen, hvis patienterne oplever nogen af ​​de karakteristiske symptomer på koronararteriesygdom.

EKG aspekter

Et EKG virker ved at registrere den elektriske aktivitet i hjertet. Elektriske impulser bevæger sig gennem toppen til bunden af ​​hele hjertemusklen, hver gang hjertet slår og pumper blod. En EKG er designet til at opfange og registrere disse elektriske impulser da eventuelle afvigelser i normal elektrisk impuls mønstre eller hjerteslag rytmer kan signalere, at hjertet ikke fungerer korrekt.

Procedure

En EKG er en hurtig og smertefri test. For at udføre testen, er et dusin elektroder fastgjort til forskellige punkter på patientens torso og lemmer. Den enkeltes hjerteslag og elektriske impulser registreres i en computer. Tidligere blev EKG resultater optaget på millimeterpapir; edb resultater er meget mere almindelige nu.

Anvendelser

Et EKG kan anvendes til at diagnosticere hjerteproblemer ved at identificere forstyrrelser i de normale elektriske impulser mønstre af hjertet. En EKG-test kan vise, om hjertet ikke modtager tilstrækkeligt blod, hvis det slår uregelmæssigt, hvis hjerteslag er svagere end normalt, og hvis de elektriske signaler, der kører gennem hjertemusklen tage længere tid end normalt at nå fra den ene del til den anden .

Koronararteriesygdom

Koronararteriesygdom opstår, når væggene i koronararterierne - arterierne, der forsyner blod til hjertet - bliver smallere og stivere grund af ophobningen af ​​plak. Arterier indsnævret med plaques overføre mindre blod til hjertet og kan forårsage hjerte til at blive svagere og til at slå uregelmæssigt.

Symptomer

Enkeltpersoner oplever symptomer på koronararteriesygdom er normalt hurtigt planlagt til EKG-undersøgelser for at bestemme sundheden for deres hjerte. De mest almindelige koronar arterie sygdom symptomer omfatter smerter i brystet eller uforklarlig tryk i brystet, åndenød og hjertebanken, den fornemmelse, at hjertet slår uregelmæssigt eller mere kraftigt end normalt.


relaterede artikler