Hvilke værktøjer Gør en specialtandlæge brug?

July 2

Tandregulering er en særlig gren af ​​tandpleje koncentreret om at korrigere forkerte bid. Odontologer skal modtage særlig uddannelse for at udføre visse procedurer, uanset om de involverer orthotic enheder som tandbøjle, eller kirurgi. Disse procedurer kræver anvendelse af mange specialiserede værktøjer.

Fakta

Som defineret af Taber 's Cyclopedic Medical Dictionary, ortodonti er det område af tandpleje beskæftiger sig med korrektion af abnorme Dentofacial strukturer. Det omfatter behandling af malocclusions af tænderne og de omgivende muskler og nerver. Designet, ansøgning, og kontrol af funktionelle og korrigerende mundtlige apparater er aspekter af en ortodontisk praksis.

Historie

Historien om ortodonti er ikke så omfattende som historien om tandpleje som en helhed, men det stadig går tilbage til det 19. århundrede. Ifølge Ada.org, Edward Hartley Vinkel i 1899 defineret de forskellige former for malocclusion. Han blev krediteret med at gøre tandregulering en specialitet i tandplejen, og han etablerede den første skole af tandregulering i 1900. Edward Hartley Angle også grundlagde den første ortodontiske samfund i 1901, samt den første dental speciale tidsskrift i 1907. I 1930 Den amerikanske Board for Ortodonti blev grundlagt.

Værktøj

Der er mange værktøjer, der anvendes i specialitet tandregulering. Selvom forskellige specialister foretrækker at bruge forskellige værktøjer, der bruges en par grundlæggende værktøjer. Bracesinfo.com lister følgende som ortodontiske værktøjer: band remover, bide stick, røntgen viewer, kind retraktorer, hærdning lys, distale ende cutter, opdagelsesrejsende, mathieu randør, pin og ligatur cutter, scaler, og snurre rundt på.

Fungere

Hver tandregulering værktøj har et bestemt formål. Bracesinfo.com angiver de funktioner talrige værktøjer. Funktionen af ​​et bånd remover er at fjerne bands fra parentes. En X-ray viewer bruges til at analysere røntgenbilleder af munden.

Check retraktorer bruges til at hjælpe specialtandlæge ved at flytte læber og kinder af vejen, mens arbejdet udføres.

En hærdning lys anvendes, når beslag er oprindeligt placeret. Lyset hærder materiale, således at beslagene er fastgjort til tænderne.

En distal ende fræser anvendes til at skære ekstra ledning ud af enderne af buen wire. En explorer anvendes for at undersøge tænderne, og kan også anvendes i band fjernelse.

En scaler bruges til at fjerne ekstra cement fra tanden, og at kontrollere for huller, der er til stede. Disse er blot nogle af de mange værktøjer, der anvendes af en specialtandlæge.

Fordele

Ortodontisk arbejde har flere fordele end blot glatning tænder. Ifølge The American Dental Association, odontologer også behandle malocclusions eller forkert bid. Korrektion bid kan gøre tandrensning en meget lettere opgave. Forkert rengøring kan resultere i forfald, tandkødssygdomme, og i alvorlige tilfælde tandtab. Forkert bid kan også påvirke tygge, tale, iført af tænderne, og kæbe problemer. Alle disse problemer kan løses gennem ortodontisk arbejde, hvilket resulterer i bedre mundhygiejne.