Tegn og symptomer på leddegigt i håndled

November 18

Tegn og symptomer på leddegigt i håndled


Ømme hænder, svært ved at gøre simple opgaver, og en generel følelse af sygdom er alle almindelige tegn på leddegigt (RA), en sygdom, der påvirker omkring 1,3 millioner amerikanere. Forståelse tegn og symptomer kan betyde forskellen mellem at styre sygdommen og lade sygdommen spredes i hele kroppen.

Definition

Leddegigt (RA) er en autoimmun sygdom. Ifølge Arthritis Foundation, er der ingen enkelt årsag til leddegigt. Faktisk kunne RA være resultatet af en række faktorer. Hvad der er kendt, er, at noget udløser leddene, mest almindeligt håndled, knæ eller hofter. Det er også kendt, at RA kan spredes fra fælles til fælles. Det betyder mennesker diagnosticeret med leddegigt bør passe under akutte opblussen, så sygdommen ikke spredes.

Tegn og symptomer

De tegn og symptomer på leddegigt kan nemt forveksles med influenza eller generel sygdom. Den Arthritis Foundation siger tidlige symptomer omfatter stivhed, træthed, appetitløshed og smerter (især når man sidder i længere tid.) Tegn på RA inkluderer anæmi, vægttab, let feber, og et fald i tårer og spyt produktion ( en tilstand kaldet Sjögrens syndrom).

Er det reumatoid?

Der er flere kendetegn, der adskiller reumatoid fra andre typer af gigt. RA påvirker leddene bilateralt-begge håndled, for eksempel-mens andre typer typisk påvirke en enkelt joint. RA kan blusse og gå i remission, i modsætning til andre typer, som er konstant. RA kan forårsage deformiteter i de angrebne led, som er resultatet af ødelæggelse af ledbånd og sener, som sygdommen forårsager. Endelig folk med RA har tendens til at være mere modtagelige for sygdom og infektion, og kan opleve hudsår og et fald i den samlede sundhed.

Fordi RA påvirker hver person individuelt, er det bedst at tale med din læge om dine symptomer, og om de peger på RA eller en anden tilstand.

Forsigtig

Det er muligt for RA at sprede sig, ikke kun til andre led, men på indre organer. Dette er sjældent, men ifølge Hospital for Special Surgery, kan RA forårsage betændelse i de indre organer såsom lunger, øjne og nerver. Heldigvis kan disse betingelser nemt behandles med medicin.


relaterede artikler