Fordele ved progesteron til mænd

April 16
Fordele ved progesteron til mænd

Progesteron er et af de vigtigste hormoner, der påvirker en kvindes menstruationscyklus. Dette hormon spiller også en mindre, men vigtig rolle i mænds sundhed, især under modningen. Selvom emnet er kontroversielt og ikke alle læger mener i hormonbehandling for mænd, andre læger Bemærk fordele lige fra regulering blodsukkeret til reduktion kræftrisiko. Vær sikker på at se en sundhedsperson, hvis du mener, at dine progesteron niveauet er lavt.

Hjælper Ease Depression

Supplere med progesteron kan hjælpe med at lette depression hos mænd, ifølge Dr. Michael E. Platt, i sin bog, "The Miracle of Bio-identiske hormoner." Dette skyldes, progesteron virkninger neurotransmittere i hjernen, især humør-styrke dopamin. Det hjælper også med produktionen af ​​serotonin, som hjælper med at regulere humør og lindre angst. Platt anbefaler at bruge cremen formen i stedet for oral progesteron, så det er i stand til at omgå leveren.

Reducer Symptomer på Andropause

Mænd oplever en lignende hormonelle forandringer senere i livet kaldes "andropause" mindre diskuteret end overgangsalderen. Sænket progesteron og testosteron niveauer er relateret til Barnløshed, som omfatter bivirkninger såsom irritabilitet, træthed, angst, søvnløshed og en forstørret prostata, ifølge Dr. Michelle Tonkin og ernæringsekspert Melissa Tonkin i deres bog, "Det er den nøgle: Frigørelse af døren til sundhed og frihed på alle områder af dit liv. " Øget progesteron og testosteron og reducere østrogen niveauer kan hjælpe med at lette disse symptomer.

Regulerer blodsukker

En anden fordel af progesteron for mænd er, at det hjælper med at regulere blodsukker, hvilket reducerer risikoen for diabetes. Dr. Platt bemærker i sin bog, "Naturlig hormonbehandling for mænd, kvinder og børn," at lave progesteron kan bidrage til hyperinsulinæmi, et alt for højt niveau af insulin cirkulerer gennem blodbanen. Dette kan føre til fedme og fedmerelaterede komplikationer. Testosteron er ofte lav, sammen med progesteron, i denne situation; således, så sørg for din læge tester alle hormon niveauer.

Kan Forhindre prostatakræft

Dr. Platt mener, at tage progesteron efter 50 år kan hjælpe mænd forebygge prostatakræft, selvom dette er udokumenteret. Han bemærker, at som mænd bliver ældre, deres progesteron niveauet falder, mens deres østrogenniveau stige, hvilket falder sammen med den tid i livet, at prostatakræft bliver en risiko. Også, sænkes progesteron niveauer i kvinder knyttet til øget risiko for flere kræftformer, herunder brystcancer. Dette kan være den samme tilfældet for cancere specifikke for mænd.


relaterede artikler