Hvad er fordelene ved madlavning sundt?

July 18

Hvad er fordelene ved madlavning sundt?


Sund madlavning er en del af en sund livsstil, der består i at stille mange valg og lære om ernæringsmæssige krav til forskellige typer af individer. Ligegyldigt hvad livsstil eller omstændighed, kan sund madlavning gøres af alle med lidt planlægning og forberedelse, og fordelene ved denne proces kan vare et helt liv.

Bedre ernæring

Madlavning teknikker, såsom dampning, bevare næringsværdien af ​​fødevarer såsom grøntsager bedre end andre teknikker, såsom stegning eller kogning. Sund madlavning opfordrer til brug af nye og varierede ingredienser og krydderier, som kan øge række vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer i kosten. Opskrifter til sund madlavning omfatter ofte alternative ingredienser, såsom linser eller bønner i stedet for animalsk baserede proteiner; bønner og linser er rige på fibre og lave en komplet protein, når parret med et gran, såsom brune ris. Når forældre tilberede sunde måltider og omfatter børn i planlægningen og forberedelsen af ​​disse måltider, børn bliver uddannede om ernæring og hvordan man kan gøre sunde valg om at spise.

Weight Management

Sunde madlavning teknikker, såsom bagning, krybskytteri, dampende og grille, resulterer i fødevarer, der indeholder mindre fedt, end hvis de er fremstillet med olie eller smør, og forbruget af mindre fedt og færre kalorier kan føre til vægttab. Grilling kød tillader fedt at dryppe og løbe væk, så mindre fedt forbruges pr servering af mad. Substitution sundere ingredienser til mindre sunde dem, såsom fedtfri mejeri for hele fedt, kan reducere mængden af ​​kalorier i et måltid og fremmer vægtkontrol. Tager en gammel favorit opskrift, der bruger en mindre sunde ingrediens, såsom hakket oksekød, og substituere et sundere magert protein, såsom hakket kalkun, vedligeholder føler og smag af skålen med færre kalorier og mindre mættet fedt. Forsøger nye kombinationer af fødevarer, såsom servering grillet fisk med dampede grøntsager og bagte søde kartoffel "fries" snarere end den traditionelle stegt fisk og chips skærer ned på kalorier kan oprette en ny favorit samt hjælpe med vægtkontrol.

Lavere omkostninger

Mange sunde fødevarer og madlavning teknikker er lavere i omkostninger end mere traditionelle ingredienser og tilberedningsmetoder. Som en gruppe, bønner er billigere per pund end kød og frugt og grøntsager er lavere i pris pr pund end tilberedte snacks såsom cookies eller chips. For eksempel, i februar 2010, Meijer sælger æbler til $ 1,50 for en 3 lb. taske, mens værtinde snack kager er $ 3 for en 12-ounce pakke. Dampning eller bagende mad kræver ikke dyre olier eller speciale køkkenmaskiner som en frituregryde. Have sunde ingredienser på hånden til madlavning sunde måltider kan reducere udgifterne til carry-out og restaurant måltider. Desuden shopping med en liste for sunde ingredienser og stikning til listen kan faktisk skære den ugentlige købmand regningen.