Kløende hud & amp; Korn

January 29

Du kan udvikle kløende hud for en række årsager, når det kommer til fødevarer. Det kunne være en simpel fødevareallergi, en hud allergi eller noget mere alvorligt, såsom cøliaki. Hvis du opdager, at din hud bliver kløende, hver gang du kommer i kontakt med korn eller enhver anden form for fødevare, lad din læge vide med det samme. Du kan få brug en allergi test for at afgøre, hvorfor du oplever kløende hud, når du rører korn.

Food Allergy

Visse fødevarer, såsom hvede, nødder, soja, æg, mælk og skaldyr kan udløse en overdreven immunrespons, der forårsager en allergisk reaktion. Når disse typer af fødevarer forårsage en fødevareallergi, det typisk sker, mens du er et barn, og ikke når du når voksenalderen, ifølge National Institutes of Health online medicinsk encyklopædi Medline Plus. Børn har tendens til at vokse nogle fødevareallergi, såsom allergi over for soja, mælk, hvede og æg, med den tid, de når 5 år. Andre allergier, såsom skaldyr og nødder, tendens til at vare et helt liv. Fødevareallergi kan forårsage mavesmerter, kvalme, hævelse af ansigt, læber og tunge, stakåndethed og kløende hud, mund, hals og øjne.

hudallergi

Nogle gange kan du have en reaktion på visse fødevarer bare ved at røre dem. Korn kan have denne type reaktion mod din hud. Denne type reaktion er kendt som kontaktdermatitis. Kornene kan irritere huden og forårsage inflammation, hvilket kan resultere i en udslæt. Den udslæt kan variere i sværhedsgrad fra mild til svær, så kun en kløende plaster på huden med små irriteret bump, eller det kan efterlade et plaster på rød, irriteret hud, der bryder ud med oser nældefeber som følge af ridser.

Cøliaki

Cøliaki forårsager skade på tyndtarmen og forhindrer dig i at optage næringsstoffer fra de fødevarer, du spiser. Hvis du har cøliaki, kan du ikke tåle gluten. Gluten er en type protein fundet i rug, hvede og byg - som alle er korntyper. Symptomer på cøliaki omfatter kløende hud, opkastning, abdominal oppustethed og smerter, knogletab og uforklarlig jernmangelanæmi. The National Digestive Diseases Information Clearinghouse anslår, at omkring 2 millioner amerikanere har cøliaki, som er omkring en i 133 mennesker.

Overvejelser

Må ikke selv diagnosticere din reaktion på korn. Behandle dig selv for den forkerte tilstand kan gøre dine symptomer værre. Tal med din læge, som kan gøre faglige test for at afgøre, hvorfor du bryder ud med kløende hud. Undgå korn, hvis du har mistanke om, de forårsager en hudreaktion og holde en log over, når huden reaktion, udseendet af plaster på kløende hud og hvad du iført og spise på tidspunktet for reaktionen.


relaterede artikler