Sådan ændres Coloplast Tasker

December 23

Ifølge Coloplast, næsten 77.000 mennesker har stomi operationer hvert år i USA En kolostomi eller ileostomi behøver ikke at forstyrre din livsstil, hvis du passe det ordentligt. Ændring af din stomipose er en vigtig del af omsorgen for din stomi og undgå irritation, infektion eller andre problemer.

Instruktioner

1 Tøm posen.

2 Fjern den selvklæbende plaster fra din hud, bevæger sig langsomt og forsigtigt fra toppen til bunden, og skubbe ned på huden som du pull off limen.

3 Bortskaf stomiposen hjælp engangsposen tilvejebragt af posens fabrikanten eller anden forseglelig plastpose.

4 Skyl huden omkring stomien ved hjælp af bløde papirhåndklæder eller vaskeklud. Sørg for at skylle grundigt.

5 Pat huden tør.

6 Undersøg huden og stomien. Huden omkring stomien skal ligne resten af ​​din hud, og stomien skal se fugtig og rød.

7 Placer måling guide din stomi sygeplejerske gav dig over stomien. Trace størrelsen og formen af ​​stomien på sporing guide på den nye lim, og skære det ud, så hullet er den samme størrelse som stomi.

8 Fjern papiret dækker fra den klæbende.

9 Placer den nye lim omkring stomien og tryk den mod huden, ved hjælp af din hånd til at varme limen, så det vil holde godt.

10 Sørg for, at klemme eller velcrolukning på den nye pose fastgøres forsvarligt.

11 Hvis du bruger et todelt system fastgøre posen til limen.

TIPS

  • Nogle afblødning af stomien er normal. Mange mennesker foretrækker at ændre posen om morgenen, når stomien ikke er aktiv. Hvis stomien bliver aktiv, mens du ændrer posen forsigtigt tørre det af med en serviet. Hvis du foretrækker at bruge sæbe til at rense huden omkring din stomi, bruge en mild sæbe uden glycerin, olier eller parfume. Mål din stomi gang om ugen i de første seks til otte uger efter operationen, og en gang om måneden efter det.
  • Hvis du tror, ​​at stomien eller huden omkring det ser mærkeligt ud, skal du kontakte din stomi sygeplejerske. Aldrig rip off limen; dette kunne irritere din hud. skylle aldrig en stomi-system ud i toilettet.