Hvad er Crestor for?

April 16

Hvad er Crestor for?


Mange midaldrende og ældre voksne kæmper med deres kolesteroltal. Dette er normalt på grund af mange års dårlig slankekure og lidt motion, selv om der kan inddrages andre faktorer. Hvis høje niveauer af "dårlige" kolesterol fortsætte med at bygge, kan der opstå sundhedsmæssige betingelser, der forårsager hjerteanfald eller slagtilfælde. Crestor er en receptpligtig medicin til formål at bekæmpe disse problemer ved at reducere virkningerne og tilstedeværelsen af ​​"dårlige" kolesterol i kroppen.

Formål

Crestor sænker en persons "dårlige" kolesterol, også kaldet low-density lipoprotein (LDL) og hæver niveauerne af "gode" kolesterol, high-density lipoprotein (HDL). LDL kan forårsage plak at samle sig på arterielle vægge (åreforkalkning), og dette kan føre til et hjerteanfald eller slagtilfælde, ifølge American Heart Association. Ved at reducere LDL, Crestor hjælper med at forhindre åreforkalkning.

Hvordan det virker

Crestor virker ved at blokere et enzym i leveren, der kan føre til en betydelig produktion af LDL i kroppen. Ved at blokere dette enzym, kroppen tvunget til at producere mindre LDL, hvorved mængden af ​​plak, som kan dannes på arterievægge.

Statistik

AstraZeneca, skaberne af Crestor, bemærker, at undersøgelser viser stoffet kan sænke LDL-kolesterol med så meget som 52 procent. Selskabet hævder også lægemidlet kan øge HDL med så meget som 14 procent. Her er hvorfor det er en god ting: HDL beskytter mod hjerteanfald, da det bærer kolesterol fra hjertet og tilbage til leveren, hvor det oprindeligt blev produceret. Det er derefter udstødes fra kroppen gennem afføring.

Andre faktorer

Ligesom de fleste medikamenter til formål at kost, fitness og vægttab, anbefales Crestor skal anvendes sammen med en fedtfattig diæt og motion regime. Tilsammen udgør disse foranstaltninger er afgørende for vægttab og generelle sundhed, som omfatter sænke kolesterol. Mens Crestor kan bremse produktionen af ​​plak, vil dens effektivitet være begrænset, medmindre patienten vedtager en kost lavt indhold af mættet fedt.

Begrænsninger

Crestor kan ikke forhindre forekomsten af ​​et hjerteanfald, hjertesygdomme eller slagtilfælde. Det kan kun forhindre en vis procentdel af plak fra bygning i arterierne. Crestor er ikke ordineres til personer, der lider af leverproblemer, eller kvinder, der er gravide, ammende, eller som planlægger at blive gravide.


relaterede artikler