Værktøj & Medicinsk Procedurer for hjertekirurgi

April 10

Værktøj & Medicinsk Procedurer for hjertekirurgi


Moderne hjertekirurgi kan prale en imponerende række værktøjer og strategier til at behandle mange sundhedsmæssige forhold, der ellers kunne være dødelige. Fælles procedurer omfatter koronar omfartsveje, ventil operationer og implantation af pacemakere. Mens større operationer stadig indebærer åbning af brysthulen, kan cutting-edge teknologier hjælpe kirurger bruger mindre indsnit i mindre invasive procedurer.

bypass Kirurgiske indgreb

Ifølge National Heart Lung og Blood Institute (NHLBI), at mere end en halv million mennesker i alene opt USA har koronararterie bypass transplantation eller CABG. Denne bypass procedure indebærer podning et blodkar fra en anden del af kroppen til en blokeret coronar (hjerte) arterie og tillade blodet at strømme frit gennem blodkarret gang mere. Når CABG er ikke en mulighed for patienten, kan kirurger bruge lasere til at skære nye kanaler ind i muskulære vægge af hjertet, at give blod anden vej fra hjertekammeret til musklen.

Hjerteklap Kirurgiske indgreb

Hjertet indeholder ventiler, der åbner og lukker til at styre retningen af ​​blodstrømmen i arterierne. American Heart Association (AHA) forklarer, at når hjerteklapper undlader at åbne eller lukke korrekt, kan de forårsage baglæns lækage ind i hjertet, hvilket reducerer effektiviteten. Kirurger kan reparere den defekte ventil, eller hvis det er nødvendigt, de kan erstatte det helt med et dyr ventil eller en kunstig enhed.

arytmi Kirurgiske indgreb

Arytmi betyder hjertet slår for hurtigt, for langsomt eller uregelmæssigt. Kirurger har et par forskellige værktøjer, de kan implantatet rette dette problem. En pacemaker sanser unormale puls og korrigerer dem ved at sende elektriske signaler til hjertemusklen. En implanterbar cardioverter defribrillator eller ICD, bruger lignende teknologi som for en pacemaker, men det korrigerer uregelmæssig hjerterytme i stedet for abnorme hastigheder. Ud over disse to operationer, labyrint kirurgi, hvor kirurgen skærer en "labyrint" eller mønster ind i hjertet til at vejlede sine signaler, kan være en mulighed for visse typer arytmi, og AHA siger proceduren er nye men lovende .

Aneurisme og Transplant Kirurgiske indgreb

Ifølge AHA, kan en aneurisme (en svaghed i et afsnit i hjertet eller en arterie) få det berørte område til at bule eller endda sprænges under trykket fra blodstrømmen. Kirurger anvender et transplantat eller et kunstigt patch for at styrke den svage sektion. Men hvis hjertet er for svag eller syge at fortsætte med at fungere, skal patienten modtage en hjertetransplantation. Transplantation operation kræver patientens hjerte til at stoppe slå for forløbet af operationen. For at opnå dette uden at skade patienten, kirurger stole på en enhed kaldet en hjerte-lunge bypass maskine. Denne maskine regulerer vejrtrækning og blodgennemstrømningen for patienten.

Nye tilgange

I de fleste af de ovenfor anførte procedurer, ifølge NHLBI, det kirurgiske hold skal åbne kisten og blotlægge hjertet; deraf udtrykket "open-heart" kirurgi. I nogle procedurer, dog nyere og mindre invasive metoder nu give patienterne mulighed for at komme sig hurtigere og med færre smerter. I stedet for at åbne hele brystet, kirurger arbejde gennem bittesmå indsnit, nogle gange ved hjælp af computer-assisteret robotarme. Den NHLBI hævder, at disse nyere procedurer fungerer godt for omfartsveje, ventil operationer eller pacemaker installationer.


relaterede artikler