Sarkoptesskab hos mennesker: Behandling for fnat

May 19

Fnat er forårsaget af en lille, gravende mide kaldet scarcoptes scabiei. I kæledyr eller dyreliv, er tilstedeværelsen af ​​mider kaldes skab. Disse mider forårsage en irriterende hud tilstand, som forbistrer huden og gøre den ekstremt kløende især i løbet af natten, mens individer forsøger at sove. Mider er let overførbare gennem tøj, sengetøj og tæt kontakt.

Medicinsk rådgivning

Mange hudlidelser kan ligne fnat, så det er vigtigt at have en læge bekræfte diagnosen. Det er nødvendigt at konsultere en læge, hvis du er kommet i kontakt med mider eller hvis nogen du kender er inficerede. Den angreb spreder hurtigt, så jo før lægehjælp er modtaget, vil jo mindre sandsynligt er det angrebets komme ud af kontrol.

Tests

Du læge vil begynde en undersøgelse af huden på udkig efter den typiske gravende mønster af mider. Han vil kontrollere for tilstedeværelsen af ​​levende insekter og tage en kultur, hvis muligt. Med hjælp fra et mikroskop, vil han være i stand til at afgøre, om mider eller deres æg er til stede.

Behandling At Home

Ifølge Mayo Clinic, kan hjem retsmidler bruges til at berolige de symptomer forbundet med fnat angreb. Cool vand kan anvendes til de ramte områder. Neddypning huden kan lindre tør hud og svær kløe. Ud over den kølende effekt af vandet, kan lotioner og salver tilføre fugt til huden og hjælpe med barske ridser. The Mayo Clinic anbefaler også at tage en antihistamin, hvis andre metoder mislykkes. Den antihistamin kan løse hud allergier, der skyldes bid.

Lægebehandling

CDC rådgiver personer med fnat behandles med scabicides der dræber mider og deres æg. De anbefaler også hele husstande behandles samtidigt at forhindre yderligere udbrud af angrebets. Disse behandlinger er kun tilgængelig via recept. Scabicides er sædvanligvis topiske cremer, som anvendes til hele kroppen fra halsen og ned. Cremerne er tilbage på i omkring otte timer. Selv om den oprindelige creme dræber mider, kan det tage uger for alle symptomer at stilne af, siger Mayo Clinic. Igen de anbefaler at bruge hjem retsmidler ud over medicineret lotion til at lindre bivirkninger af angreb.

Forebyggelse

CDC forklarer, hvordan nemt fnat spredes fra person til person, "Når en person er inficerede med fnat mider første gang, kan symptomerne ikke vises i op til to måneder efter at være blevet angrebet. Dog kan en inficeret person, transmittere fnat, selv om de ikke har symptomer. Fnat normalt passeres ved direkte, langvarig hud-mod-hud kontakt med en inficeret person. " De rådgiver undgår direkte kontakt med andre, når angreb er opdaget at forhindre angreb i at sprede sig yderligere.


relaterede artikler