Hvad & # 039; s virkelig Inde De McDonald & # 039; s pommes frites?

July 20
Hvad & # 039; s virkelig Inde De McDonald & # 039; s pommes frites?

Oversigt

Selvfølgelig du ønsker pommes frites til. Er serveren bag registret engang behøver at spørge? Lad os se det i øjnene, ingen måltid på McDonalds er komplet uden en ordre af sine lækre pommes frites. Og til at tænke, blev verdensberømte pommes frites føjes til menuen kun som en eftertanke. De erstattede plain gamle chips i 1949, ni år efter den første nogensinde McDonalds åbnede sine døre for erhvervslivet i Californien.

Så du antager disse velsmagende pommes frites er forfærdeligt for dig, ikke? Før du tænder øjnene væk fra skærmen, så vi ikke ødelægge endnu en lækker mad til dig for evigt, høre dette: Der er mange fastfood menupunkter, der er langt værre for dit helbred (vi vil nævne nogle af dem senere i denne artikel).

Den mistænkte: McDonalds pommes frites Stor (5,4 oz)

Detektiven: Dr. Christopher Ochner (en videnskabelig medarbejder på New York Fedme Nutrition Research Center på St. Luke's-Roosevelt Hospital Center) er meget fortrolig med McDonalds menu. For et par år siden, Ochner - der har en doktorgrad i klinisk psykologi - udført sin egen "Super Size Me" -type kost eksperiment: Hver dag i to måneder, han spiste et måltid på fastfood restaurant som en del af en undersøgelse. Hans resultater er endnu ikke offentliggjort.

Næringsdeklarationen: 500 kalorier, 25 gram fedt, 63 gram kulhydrater, 350 mg natrium, 6 gram fiber, 6 gram protein

Listede ingredienser: Kartofler, vegetabilsk olie (raps olie, hydrogeneret sojaolie, naturlige oksekød smag [hvede og mejeriprodukter derivater] *, citronsyre [konserveringsmiddel]), dextrose, natriumsyrepyrophosphat (for at bevare farve), salt og dimethylpolysiloxan. Den anvendes til stegning også olie nævner tertiær butylhydroquinon (TBHQ).

* Naturlig oksekød smag indeholder hydrolyseret hvede og hydrolyseret mælk som starter ingredienser.

Chokerende nok, disse pommes frites er ikke vegetar.


Dr. Christopher Ochner, New York Fedme Nutrition Research Center videnskabelig medarbejder

I søgelyset

Vegetabilsk olie (BLEND): At gøre pommes frites, skal du friturestege nogle kartofler, en ellers sund kulhydrat, i noget fedtholdige og fedtede. McDonalds spuds bliver dunked i et oliebad to gange. Ifølge Ochner, producenterne klippe og kog dem og eventuelt steg dem en gang før frysning dem og fragte dem til restauranter, hvor de stegte igen. Her er, hvad der går ind i denne rygende varm kartoffel bad:

a) Canola olie: Denne almindeligt brugt madolie anses generelt "godt for dig" i forhold til andre i sin kategori, men det er stadig fyldt med kalorier, og derfor vil gøre dig tage på i vægt, hvis du indtager for meget af det. Det er svært at sige, hvor meget af denne særlige olie bruges versus mindre sunde, og endnu fattier muligheder. Fordi raps olie er lidt pricier, Ochner gætter på, at McDonalds formentlig bruger mindre af de gode ting og flere af de andre, som majsolie og sojaolie.

b) hydrogeneret sojabønneolie: Når regelmæssig sojaolie går gennem en hydrogeneringsproces, dens umættede fedtstoffer bliver mættet fedt, hvilket igen gør det lettere at lave mad med og hjælper boost konservering. Ulempen er den nye fedt bliver også en trans fedt, som er blevet stærkt forbundet med hjertesygdom. Man skulle tro, at den seneste landsdækkende obligatoriske krav om fjernelse af transfedtsyrer i alle fødevarer ville have tvunget McDonalds til at genoverveje sin opskrift. Nope. Ochner siger, at FDA definition af "nul transfedt per portion" betyder mindre end 1 gram pr spiseskefuld, og at McDonalds fundet sin smuthul og stadig fortsætter med at tjene en relativt lav mængde af transfedt i sine pommes frites.

c) Naturlig kødsmag: Omkring 50 år siden, McDonalds kogt sine pommes frites i oksekød fedt. Når det skiftede til en vegetabilsk olie blanding, var det ikke ønsker pommes frites til at miste deres berømte smag, så de valgte at tilføje naturlig oksekød smag til blandingen. Hydrolyseret hvede og hydrolyseret mælk anvendes som udgangsmateriale ingredienser i aromaen. Chokerende nok, disse pommes frites er ikke vegetar. I 2002 McDonalds betalt $ 10 millioner medlemmer af en vegetarisk hinduistiske samfund, der havde sagsøgt kæden for ikke at oplyse, hvordan maden var forberedt.

d) Citronsyre: Denne fælles konserveringsmiddel anses for sikkert at indtage, men der er noget foruroligende om hvordan det fungerer. Hvis du kan huske Morgan Spurlock er alarmerende 2004 dokumentarfilm "Super Size Me", vil du huske, hvordan McDonalds pommes frites kan vare i måneder uden at bryde ned på alle, fortsætter med at se ud som du har købt dem i går.

e) TBHQ (tertiær butylhydroquinon): Denne super potent konserveringsmiddel, der findes i mange fødevarer, er, hvad der kan hjælpe citronsyre holde længe døde frites bliver zombier. Selvom det også siges, at være sikker, har dyreforsøg knyttet det til mavesår og skader på DNA.

Dextrose: Et andet ord for sukker, det er tredje ingrediens, følgende kartofler og olie, i McDonald frites. Nu hvorfor skulle sådan en velsmagende mad har brug for et strejf af sødme? Tja, det er simpelt: Det gør det smager bedre, og det øger også afhængighed og trang. Ny forskning viser, at kroppen kan omdanne sukker findes i fødevarer i kropsfedt lettere end den kan omdanne fedt findes i fødevarer i kropsfedt. Så sukker kan være værre for dig end fedt.

Natriumsyrepyrophosphat: Denne konserveringsmiddel er grunden McDonalds fries beholder en frisk udseende gyldenbrun farve i stedet bliver sort, når de anbringes i en krukke i to måneder. Yuck. Denne samme ingrediens findes ofte i kommercielt tilberedt kage, budding, ævle, pandekage og muffin mix, og det er også tilføjet til kølede dejprodukter, aromatiseret mælk, saltede kød, kartoffelprodukter og dåse fisk.

Dimethylpolysiloxan: Hvad er en anti-skumningsmiddel gør i din fries? Bizart nok, dette silikone tjener et formål: McDonald producenter sandsynligvis tilføje nogle til vandet, når koger kartoflerne før stegning og frysning dem til forsendelse. Dette hjælper sandsynligvis fremskynde processen (ingen skum breder sig) og nedskæringer tilbage på oprydning bagefter. Der er ingen dokumentation for, at indtage det her er skadeligt, men hvorfor skulle du ønsker at?

Dommen: Det lyder temmelig tvivlsom, ikke? På trods af alle de potentielt farlige ingredienser skjult i disse frites, Ochner siger, at mættet fedt i fødevarer som dette er den farligste del for din generelle sundhed. Men ved McDonalds (og andre fastfood restauranter), der er mange elementer på menuen, der er værre for dig end pommes frites, baseret på kalorie og fedtindhold alene. Nogle eksempler skal undgås: McDonalds Angus Bacon & Cheese, som har 820 kalorier og 41 gram fedt; KFC kylling Pot Pie, som har 790 kalorier og 45 gram fedt; Burger Kings Double Whopper, som har 830 kalorier og 50 gram fedt; og tilsyneladende sunde Gluten-Sensitive Low Carb morgenmad Bowl fra Hardee s, som har 740 kalorier og 61 gram fedt.

Sætningen: McDonalds pommes frites indeholder tvivlsomme ingredienser, en stor mængde af fedt indhold, og en minimal mængde af ernæring (protein, vitaminer, mineraler og antioxidanter). Når det er sagt, vi forstår, at nogle af jer måske stadig finde sirenen sang "Vil du have frites med det?" meget fristende. Vores håb er, at disse oplysninger kan skubbe dig til at spise dem sjældnere, eller måske i det mindste overbevise dig om at vælge den mindre del af fries. Bare ved at bestille den lille versus store pommes frites, vil du undgå 270 kalorier, 14 gram fedt, 2 gram mættet fedt og 34 gram kulhydrater.


relaterede artikler