Hvad er flade & Buede linser?

February 15

Hvad er flade & Buede linser?


Plane og buede linser anvendes til at fokusere lys til at producere et billede. Buet eller flad, hver linse har en forside og bagside. At blive defineret som en linse, skal en linse have mindst én overflade, som er buet. En flad - også kendt som plano - Objektivet har en buet overflade og en flad overflade. En buet linse er halvmåneformet og har to buede overflader. Hvis det er tykkere i midten og tyndere ved kanterne, er det en konveks eller positiv linse. Hvis det er tyndere i midten og tykkere ved kanterne er det en konkav eller negativ linse. En konveks overflade på et spejl eller linse forstørrer et billede; en konkav overflade minimerer det. Når en visning enhed kombinerer flere linser, kaldes det en forbindelse linse.

Flade linser

Flade eller plano linser var den eneste mulighed fra middelalderen til det 19. århundrede, når udstyret at male linser var hånd- eller mund-drevne. Af nødvendighed, havde linsen holdes enkelt, fordi den teknologi til at producere det var enkel. I løbet af disse århundreder, briller var stykker af glas, der var enkel jorden linser, buet på én overflade og flad på den anden. Fladskærms-linse briller kræver bæreren til at se lige igennem centrum af linserne for at holde objekter i fokus. Flytning øjnene 'sigtelinje op eller ned fra midten af ​​en flad linse forårsager forvridninger i det, øjnene ser. Flade linser anvendes i dag i Fresnel-linser, der anvendes i fyrtårn lamper og forlygter, stoplys og flade plast forstørrelsesglas plader, der anvendes som læser hjælpemidler for personer med nedsat syn.

konkav Linser

Konkave linser er lavet af glas eller støbt af plast for at have en overflade, der krummer indad. Denne indadgående kurve bryder lys udad, hvilket gør det afviger eller udvide. Mindre udbredt end konvekse linser, der konkave linser bruges i big-screen projektions-tv, dør peep huller og de konkave spejle, der bruges til at se kunderne i butikkerne for at afskrække butikstyveri. De producerer den modsatte effekt af forstørrelse, minimering objekter for at gøre dem synes længere væk.

konvekse linser

Konveks linse formales eller fremstillet i kurve eller bule ud, producerer en linse, der er tyk i midten og tyndere ved kanterne. En konveks linse forårsager lysstråler til smal, eller konvergerer, og gør genstande set gennem dem synes tættere på end de er. En teleskop er lavet af to konvekse linser, en i hver ende af et rør. I 1610, den italienske videnskabsmand og filosof Galileo Galilæa lavet en kikkert forsynet med konvekse linser, der tillod ham at observere Månens overflade og Saturns ringe.

Sammensatte Linser

Sammensatte linser kombinerer flere positive (udad buede) konvekse og negativ (aktiv buede) konkave linser for at se et billede mere klart ved hjælp af en enhed. Sammensatte mikroskoper og bifokale briller er eksempler på sammensatte linser.