Om Lungesygdom

August 25

Om Lungesygdom


Lungesygdom, også kendt som kronisk obstruktiv lungesygdom, er en vejrtrækning lidelse, der forværres med tiden. Når en person ånder, luft strømmer gennem luftrøret til bronkierne og pustes luftsække kaldet alveoler. Når en person udånder, luften forlader alveolerne og de sække punktere. Når en person lider af KOL, luftsække mister deres elasticitet, garnering i luftvejene bliver betændte, er mere slim produceres, som træsko luftveje, og væggene i luftsække er ødelagt.

Tegn og symptomer

Ofte, det første tegn på KOL er hoste op af slim eller større end normale mængder af slim. Andre tegn omfatter hvæsen, trykken for brystet og åndedrætsbesvær under træning. Efterhånden som sygdommen skrider frem, dagligdags aktiviteter såsom gåture og bevæger sig rundt i huset, bliver vanskelig. Et andet symptom er en kronisk hoste.

Årsager

Ifølge National Heart, Lung og Blood Institute, rygning er nr 1 årsag til KOL. Det forekommer oftest hos personer, der ryger eller anvendes til at ryge. Det er også udbredt hos mennesker, der er eller har været udsat for lunge irriterende over tid, såsom luftbårne kemikalier, støv og luftforurening.

Prevelance

Ifølge National Heart, Lung and Blood Institute, KOL er den fjerde mest almindelige dødsårsag i USA. Det forårsager handicap i et flertal af mennesker, der er diagnosticeret med det. Mere end 24 millioner mennesker har KOL, og det skønnes, at sygdommen ikke er blevet diagnosticeret i halve dem. KOL kan ikke overføres fra én person til en anden.

Typer af KOL

Der er to hovedtyper af KOL. Den første er emfysem, en tilstand, hvor alveolerne er beskadigede, at begrænse mængden af ​​ilt, som kroppen kan erhverve. Kronisk obstruktiv bronkitis er den anden type af KOL. Med kronisk obstruktiv bronkitis, luftvejs foringer er kronisk betændt og irriteret. Tykke slim blokerer luftvejs, hvilket gør vejrtrækning vanskelig og undertiden smertefulde.

naturlig behandling

The National Lung Health Education Program anbefaler følgende naturlige behandlingsmuligheder: stoppe med at ryge og begrænse kontakt med parfume og kemiske lastet luft. Mennesker, der bor i smoggy områder bør begrænse den tid brugt udendørs. Hvis det ikke er muligt at begrænse adgangen til forurenede områder, iført en maske, der dækker næse og anbefales mund. Hoste kan rydde lungerne af overskydende slim og bør praktiseres, især i morgen når lungerne har haft tid natten til at akkumulere overskydende slim. Praksis vejrtrækning teknikker, der hjælper levere mere ilt til lungerne. Belly vejrtrækning, bremse indåndinger og lære at slappe af, kan forbedre vejrtrækningen.

Medicinsk behandlingsmuligheder

Læge ordineret inhalatorer eller i håndkøb inhalatorer kan hjælpe med at lette KOL symptomer. Supplerende ilt kan hjælpe med at trække vejret. Bronkodilaterende medicin og kortikosteroider, der hjælper opløse slim kan gavne dem, der oplever KOL. Kirurgi, hvor beskadigede områder af lungerne fjernes kan være en mulighed.


relaterede artikler