Adaptive shirts til Nedsat Shoulder Range of Motion

July 4
Adaptive shirts til Nedsat Shoulder Range of Motion

Tab af skulder vifte af bevægelse kan stamme fra en vifte af årsager, herunder arthritis, Parkinsons sygdom, traumatisk skade, brud og rotator cuff tåre. Når du har nedsat vifte af bevægelse i dine skuldre vil du opleve mere besvær med påtagning og doffing din trøje. Tilpasset shirts kan skabes ud af enhver skjorte til at øge den lethed, selv dressing eller pårørende-assisteret dressing.

Med henblik på tilpasning

Mange mennesker med alvorlige begrænsninger i skulder vifte af bevægelse har svært med dressing. Sengeliggende eller spastiske patienter kan præsentere alvorlige udfordringer, selv for en omsorgsperson til at klæde. Fordi armen ikke i tilstrækkelig grad bevæge sig væk fra kroppen, kan patienten ikke få skjorten op i armhulen, hvilket gør det svært at få skjorten over hovedet. Derudover vil de, med tab af skulder vifte af forslag blive udfordret hvis forsøger at trække skjorten over hovedet, fordi de ikke kan få deres hænder over deres hoved.

Overvejelser

Ved hjælp af en skjorte lavet med et stof med en vis strækning er den bedste løsning for adaptiv skrædderi. Selv skjorter kan tilpasses til øget brugervenlighed påtagning. Men ofte udseendet af skjorte er væsentligt ændret, så dækker den tilpassede shirt med en trøje eller jakke kan camouflere de tilpasninger.

Adaptive Tailoring

Enhver skjorte kan modificeres til ændret skulder vifte af bevægelse. Mange gange med nedsat skulder vifte af bevægelse, er det vanskeligt at få en knappede skjorte til og fra. Så tilsætte en åbning i bagsiden af ​​trøjen muliggør øget lette egenomsorg. Overveje at skære en åbning hele højden af ​​trøjen i midten af ​​ryggen, herunder kraven og installere en lynlås eller velcro stykker for at tillade skjorte til at blive båret. Tag forsigtighed, dog med en lynlås, fordi enhver patient med skrøbelig hud ville have en øget risiko for hud tåre eller opdeling fra teksturen af ​​lynlåsen. For dem, der ikke kan sy eller finde en skrædder til at fuldføre disse tilpasninger, måske den mest grundlæggende tilpasset skjorte være nyttig. Den nemmeste ændring er at tage en t-shirt og skæres fra laveste hem op midt på ryggen og stoppe i mellem skulderbladene. Denne trøje kan være mest hensigtsmæssigt for sengeliggende patienter, der ikke vil afsløre deres afklædt tilbage.

Ulemper

Ændring en skjorte til at lette påtagning proces kan have negative konsekvenser. Patienten behøver den adaptive tøj kunne have reduceret følelse af selvværd, som de dagligt bliver mindet under egenomsorg af deres begrænsninger. Desuden, hvis patienten er selvbevidst af deres handicap, de måske ikke ønsker at bruge tøj, der vil skille sig ud.

Alternativer

Ergoterapeuter arbejder med patienter til at give strategier og adaptive udstyr til egenomsorg. Mange gange, med vejledning af en ergoterapeut, kan patienterne lære at bruge udstyr eller alternative teknikker til at sætte dem i stand til at don og doff deres skjorte uden at skulle foretage tilpasninger til skjorten. Zipper trækker, reachers og dressing sticks er blandt de standard egenomsorg udstyr, som patienter med nedsat skulder vifte af bevægelse kan bruge.