Hvad der anses for en Light periode?

January 5

En let periode er en menstruationscyklus, der er kortere og / eller lettere end en kvindes regelmæssig periode. Kvinder bør stifte bekendtskab med deres menstruationscyklus, hvor mange puder eller tamponer, de bruger, og hvor længe deres perioder sidste for hurtigt at opdage eventuelle ændringer i deres perioder. Ændringer en kvinders normale periode kan indikere et sundhedsproblem, og kvinder bør consulte deres læge, hvis deres perioder er unormale.

En normal menstruationscyklus

En normal menstruationscyklus, og mængden af ​​blodtab en kvinde erfaringer, kan variere meget mellem de enkelte kvinder. Normale menstruationer vare mellem to og otte dage med en gennemsnitlig periode på fire til seks dage for de fleste kvinder. Mængden af ​​flow En kvinde erfaringer kan stole på kost, genetik, og hvis hun tager p-piller.

En lys Periode

En let periode er ikke en normal menstruationscyklus. En let periode opstår, når en kvinde har en periode der er kortere end hendes regelmæssige periode, eller hvis hendes periode ikke udviser så meget blodgennemstrømning som hendes normale periode; i nogle tilfælde en kvinde kan opleve en lys periode, som er kortere og med mindre blodgennemstrømning. En let periode kan også forekomme med mindre kramper og PMS end kvinder normalt exeperience med deres periode.

Lysperiode Eksempler

På grund af forskelle i kvinders menstruationscyklus, er der ingen definiation af, hvad en lys periode er. Hvad der er vigtigt at huske, at en lys periode opstår, når der er en ændring i den normale menstruationscyklus (se eksemplerne nedenfor).

Eksempel 1: En kvinde har normalt en periode, der varer 6 dage og hun bruger normalt 20 menstruation pads og så har hun en periode, der varer 4 dage og kun bruger 10 menstruation pads; dette ville blive betragtet, for hende, en lys periode.

Eksempel 2: En kvinde, der normalt har en periode, der varer 3 dage og bruger 10 menstruation pads under hendes periode er ikke oplever en let periode; for hende, dette er en normal periode cyklus. Men hvis hun derefter havde en periode, der varede 3 dage, og hun brugte kun 5 puder end dette ville være, for hende, en lys periode.

Forskellen mellem en lys periode og Spotting

tSpotting er ikke det samme som et lyst periode. Spotting er lys på igen / fra igen vaginal blødning, som kan forekomme i mellem en kvindes menstruation, eller som kan erstatte hendes normale periode. En let periode er lettere end sædvanligt, men stadig har en karakteristisk konstant strøm af blod.

Hvornår skal tale med din læge

Lette perioder, usædvanlige perioder eller spotting alle garanterer en konsultation med en gynækolog. Unormale perioder kan indikere en graviditet, hormonelle ked af det eller kan være et symptom på polycystisk ovariesyndrom; lyse perioder kan også være en indikation af forestående overgangsalderen.

Kvinder bør være særligt bekymret, hvis en let periode vises, når en periode skyldes ikke, hvis de oplever usædvanlige smerter med deres periode, eller hvis de oplever lys perioder efterfulgt af forpasset periode cyklusser.


relaterede artikler