Lavere Leg Goes Numb Når Løb

November 10
Lavere Leg Goes Numb Når Løb

Løb er en effektiv måde at tabe eller opretholde kropsvægt, styrke din kondition og give dine ben en fremragende træning. Fordi det er en intens form for motion, kan du forvente et givet niveau af ømhed og træthed i dine quads, hamstrings og kalve. Nogle løbere der imidlertid opstå følelsesløshed i underbenene mens de kører. Dette kan skyldes enten en gradvis proces eller en pludselig én og kan relateres til enten en blod-flow udstedelse eller en neurologisk forstyrrelse.

Underbenet Anatomi

De vigtigste muskler i underbenet er gastrocnemius og soleus muskler i læggen, der strækker foden ved anklen, og tibialis anterior af skinnebenet, hvilket bøjer foden. Tibial nerve, en gren af ​​iskiasnerven, innerverer alle disse muskler. Blodforsyningen til kalven kommer fra den bageste tibial arterie, en gren af ​​den popliteale arterie, som igen stammer over knæet fra den femorale arterie; den forreste tibial arterie forsyner skinnebenet.

Perifer vaskulær sygdom

Afbrydelse af blodgennemstrømningen til din underbenet kan forårsage smerte, snurren og følelsesløshed. Alle disse forekomme hyppigere og stærkt, mens du kører på grund af de øgede ilt krav fra kalv og skinnebensbeskyttere muskler under sådanne forhold. Den umiddelbare årsag til følelsesløshed er åreforkalkning, eller åreforkalkning. Risikofaktorer for åreforkalkning omfatter højt blodtryk, højt kolesteroltal, diabetes og andre typer af vaskulær sygdom. Husk, at du er nødt til at se efter din generelle kredsløbssygdomme sundhed, selvom du kører regelmæssigt.

Tibial nerveskader

Følelsesløshed i din underbenet under løb kan skyldes pres på en spinal nerve rod eller en anden placering væk fra skinnebenet og kalve. En anden årsag er imidlertid direkte skade på den tibiale nerve. Denne type skade kaldes en neuropati og er oftest forårsaget af et slag på bagsiden af ​​knæet eller øvre kalv. Det kan også forekomme som følge af diabetes og andre sygdomme, der forårsager patologi i hele nervesystemet. Hvis følelsesløshed ikke går væk af sig selv eller kommer tilbage ofte, især når smerten er også til stede, søge lægehjælp.

Iskias

Iskiasnerven er en lang, høj diameter nerve, afgiver grene til huden og muskler i forsiden og bagsiden af ​​din øvre og nedre ben. It kurser fra lumbosacral rygsøjlen gennem balder muskler og ned låret i skinnebenet og kalv, hvilket giver off forskellige grene undervejs. Iskias refererer ikke til en sygdom i sig selv, men til smerte eller følelsesløshed som følge af impingement af en muskel eller en anden struktur på nerven, sædvanligvis nær dens oprindelse. Det går nogle gange væk af sig selv, men du kan have brug for is, fysioterapi og steroid injektioner for at få dig tilbage på vejene, spor og stier.


relaterede artikler