Hvad er årsagen influenzasæsonen?

April 13

Hvad er årsagen influenzasæsonen?

Virus

Forskellige typer og undertyper af influenza virus cirkulerer i befolkningen. De er meget smitsom; virus får kroppen til at producere symptomer, der sikrer spredning af smitte.

Vira ind i luftvejene af et menneske af den person, røre deres øjne, næse eller mund efter kontakt med en inficeret overflade, eksponering til et nys, inficerede væsker eller dråber, som indåndes overført eller ved direkte kontakt med en inficeret person. Virussen invaderer cellerne i kroppen, flykapring dem og konvertere dem til miniature fabrikker til at producere kopier af viruset.

Antigen Shift

Antigen skift opstår, når en influenza-virus udveksler gener med en anden influenzavirus inden en værts celle. Den nyligt kombinerede virus er undertiden stand til at sprede lettere mellem arterne. Udtrykket gælder også, når en virus springer direkte til en ny mellemliggende vært eller fra dyr til mennesker.

antigen drift

Antigen drift forekommer, når mutationer forekommer i influenzavirus som det replikerer, får det til ikke længere genkendt af antistoffer, der bekæmper den. Fordi virusgener er lavet af RNA, de lettere oplever mutation (end DNA-baserede gener).

vitamin D

Lave niveauer af D-vitamin er blevet sluttet til stigninger i lavere luftvejsinfektion. Mangel på D-vitamin menes at gøre folk mere modtagelige for virus, fordi vores immunitet sænkes eller vores nødvendige genregulering ikke kan gennemføres, eller en kombination af de to effekter.

Kolde temperaturer

Flu virus har en skal, der hærder i kulden, beskytte dem, indtil varmen i kroppen frigiver dem. I varmere klimaer og temperaturer, kan virussen mister denne shell før at finde sin vej ind i en menneskelig luftveje.

tør luft

Lav luftfugtighed i vores miljø har vist sig at gøre betingelser moden til spredningen af ​​influenza-virus. Dette er drevet både af kold luft og ved indendørs opvarmning under koldere måneder og effekten på vores slimhinder.


relaterede artikler