Hjælp med korn Allergier

September 2

Personer med korn allergi udviser en modtagelighed eller intolerance over for fødevarer som majs, hvede, havre, byg og rug. Dette er ofte problematisk, fordi et flertal af basale fødevarer (brød, mel, korn) indeholde en eller flere af disse korn. Beskæftiger sig med korn allergi involverer nøje overvejelse af, hvilke fødevarer for at undgå samt at vide, hvordan til at håndtere eventuelle allergiske reaktioner, der kan opstå.

Forebyggelse

Det vigtigste aspekt af at have grain allergi er at undgå allergener. Check ingredienser og produktmærker, før du bruger dem. Mad stivelse kan indeholde spor af korn. Korn alkohol og eddike kan indeholde hvede eller majs og bør undgås. Ligeledes kan malt (et derivat af byg) indeholde majs biprodukter.

Vær forsigtig, når du bruger produkter som korn og mel. Korn som hvede, majs, byg, ris, havre og rug er anvendt i de fleste kommercielt producerede korn og mel. Selv korn og mel, der er udpeget sikkert for personer med allergi kan indeholde spor af korn på grund af krydskontaminering. Dette skyldes ingredienser, der anvendes i produktionen af ​​en række korn og mel ofte behandles med samme udstyr. Det er derfor bydende nødvendigt at overvåge dine symptomer, mens forbrugende korn og mel. Ring til producenten af ​​din mad, hvis du mener, at muligheden for krydskontaminering eksisterer. En producent kan være i stand til at give dig oplysninger om sikkerheden af ​​sine produkter.

Hvis du mener du har et gran allergi, er det vigtigt at tale med en læge for at afgøre præcist, hvilken form for korn fungerer som et allergen. For eksempel, mange mennesker har en allergi eller lav tolerance over for gluten. Gluten er en blanding af proteiner, der findes i korn som hvede, rug, havre og byg. En allergisk reaktion på gluten er normalt præget af hududslæt, løbende næse, kløende øjne og fordøjelses komplikationer. De fleste supermarkeder vil bære glutenfrie levnedsmidler eller erstatninger, kan anvendes i stedet for produkter, der indeholder gluten. Tjek etiketterne på lip gloss, håndcreme, shampoo og makeup, da disse til tider kan indeholde gluten.

Advarsel

I svære tilfælde allergiske reaktioner over for forskellige kornsorter, såsom hvede, har været kendt for at forårsage anafylaksi. Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaktion karakteriseret ved hududslæt, kløe, kvalme og svimmelhed. Anafylaksi forårsager også akut hævelse af luftvejene, hvilket fører til åndedrætsbesvær og chok.

Hvis du udviser alvorlige allergiske reaktioner til korn, tale med din læge om en EpiPen. En EpiPen er en personlig sprøjte, der bærer en lille dosis af adrenalin. I tilfælde af anafylaktisk shock, kan EpiPen indgives direkte ind i låret. Det vil holde symptomerne under kontrol, indtil der kan fås yderligere lægehjælp. Lær andre, du rejser eller lever med, hvordan man bruger EpiPen, som du måske ikke være i stand til at administrere det selv engang anafylaksi sæt i. En læge kan også foreslå, at du bærer antihistaminer eller prednison med dig.


relaterede artikler