Sådan Cook for en gigt Lidende

June 6

Sådan Cook for en gigt Lidende


Når menes at være forårsaget af frådseri i mad og alkohol, gigt er en form for gigt, der påvirker primært mænd. Gigt kaldes også hyperurikæmi fordi smerten og hævelse i leddene er forårsaget af en opbygning af krystalliseret urinsyre. I dag er det kendt, at gigt ikke skyldes overdreven nydelse, men at det er relateret til genetisk disposition, fedme, forhøjet blodtryk, og medikamenter som aspirin og diuretika. Kost spiller også en rolle i gigt flare-ups. Gigt syge har brug for både at styre deres vægt og begrænse fødevarer med højt purin.

Instruktioner

1 Limit fødevarer, der er høj i purin når madlavning for en gigt patient. Purin er et protein, der bliver urinsyre og normalt vælter ud af kroppen i urinen. Hos mennesker med gigt, urinsyre ophobes i kroppen og akkumuleres i joints.When du først se på en liste over purin-holdige fødevarer, tror du måske en gigt patient kan ikke spise noget, da de fleste fødevarer indeholder en vis mængde af purin. Målet er at begrænse purin i kosten, ikke fjerne den helt.

2 Hold en liste over højt purin fødevarer i køkkenet for at minde dig, når du planlægger måltider og undgå madlavning med disse fødevarer. Fødevarer meget højt i purin omfatter fisk som makrel, sild, og konserverede ansjoser og sardiner. Indmad som nyrer og lever bør undgås, samt vildt fjerkræ som gås og and. Gravy, bouillon, og consommé har også høje koncentrationer af purin.

3 Forbered måltider med mellemstore purin fødevarer i moderation. Kød, fjerkræ og fisk indeholder alle mellemstore koncentrationer. Bælgplanter som bønner, ærter og linser kan hæve purin niveauer, samt grøntsager som asparges, spinat og blomkål. Gigt syge bør også spise havre, klid, og fuldkorn i moderate mængder.

4 Kog med lav purin fødevarer så meget som muligt. Æg er højt proteinindhold, men relativt lav i purin. Frugt og grøntsager andre end de i trin 4 er fint, samt brød og pasta lavet med hvidt mel eller raffineret korn. Mejeriprodukter som mælk, ost, og budding ikke væsentligt øge urinsyre i blodet, og cremet suppe, der ikke er lavet med animalsk bouillon er et sikkert alternativ til bouillon-baserede supper.

5 Husk, at fede mennesker er mere tilbøjelige til at lide af gigt, og at gigt forårsager en øget risiko for hjertesygdom. Selvom sukker og olie ikke vil påvirke gigt på egen hånd, bør de være begrænset til folk, der forsøger at tabe sig. Fedtfattig og fedtfri ost er bedre muligheder. Nødder og jordnøddesmør er lave i purin og et højt proteinindhold, men de skal spises i begrænsede mængder på grund af deres høje fedtindhold.

6 Sørg for gigt patient har masser af vand og juice at drikke. Mennesker med gigt bør drikke 10 til 12 8 ounce kopper væske om dagen for at hjælpe kroppen passere urinsyre. Mælk kan også hjælpe med at opfylde denne væske krav, men skummetmælk er et bedre valg for nogen slankekure, og det bør begrænses til 24 ounce en dag. Undgå øl fordi dens purin indhold er ganske høj, og overdreven indtagelse af andre alkoholiske drikke kan føre til en gigt angreb.


relaterede artikler