Forskellen mellem mikrotubuli & mikrofilamenter

October 6

Mennesker består af millioner af celler, som alle har specifikke funktioner og specialiseringer. Hver celle struktur vedrører dets funktioner; derfor, celler ikke homogene - hver har forskellige fysiske egenskaber. hvad de har til fælles er imidlertid, at alle celler er lavet af basale cellulære og cytoskeleton komponenter. Cytoskelettet omfatter mikrotubuli og mikrofilamenter. Selv ligner, mikrotubuli og mikrofilamenter forskellige i andre områder.

Fungere

Den vigtigste funktion af mikrofilamenter er at yde støtte til cellen. Mikrofilamenter giver cellen sin karakteristiske form. Den samlede funktion af cellen bestemmer mængden af ​​mikrofilamenter stede i en celle. Mikrotubuli, dog kræves under store cellulære ændringer såsom mitose og endocytose. Mikrotubuli spiller en stor rolle i cellulær transport. Under reproduktion, er halen af ​​sædceller sammensat af mikrotubuli, som hjælper det rejser langs den vaginale passage til æggelederne.

Beliggenhed

Mikrofilamenter og mikrotubuli er begge placeret i cytoskelettet af cellen. Den mitose er opdelt i seks faser, og i interfasen fase vil mikrotubulus bevæge sig fra den ene ende af cellen til den anden og tilvejebringe den cytoskeletale fornødne støtte til celledeling. Mikrofilamenter tendens til at bo på den yderste del af den indre celle og tæt på plasmamembranen. Deres placering hjælper dem giver nødvendig og øjeblikkelig handling, når de plasma membran oplevelser forstyrrelser.

Størrelse

Microfliaments ligne vævet mesh stænger, der kan bøje og kurve sammen med cellen. Mikrofilamenter er ekstremt tynde, hvilket gør dem de tyndeste filamenter af cellen. Mikrotubuli er meget større end mikrofilamenter og har en lige og hult stanglignende udseende. Mikrotubuli holde cellen sammen som den bevæger sig og bevæger sig langs kroppen.

Protein

Mikrotubuli og mikrofilamenter afviger i deres proteinstrukturer. Mikrotubuli er sammensat af et globulært protein kaldet tubulin. De tubulinmolekyler samles på en lineær måde med skiftevis alfa- og beta-tubulin, der udgør mikrotubulus. Mikrofilamenter er sammensat af actin protein, især F-actin protein. Sekvensen af ​​F-actin molekyler bestemme mesh vævede materialer af mikrofilamenter.


relaterede artikler