Hvordan til at reducere forekomsten af ​​tryksår

November 21

Et tryksår, også kendt som en liggesår, er en tilstand, hvor områder af huden eller vævet nedbrydes samtidig i en enkelt, inert position over en utrolig længere periode. Denne tilstand sker typisk under sengeliggende eller kørestol omstændigheder, når den ramte person er placeret i en enkelt position. Resultatet af længerevarende pres på et område af kroppen reducerer blodgennemstrømningen i denne sektion, hvilket fører til vævsdød (nekrose). Der er imidlertid metoder til at reducere forekomsten af ​​tryksår.

Instruktioner

1 Pas på din hud. Brug mild sæbe, når badning for at forhindre hudirritation og rødme. Anvende en mild lotion til at smøre tør hud. Lotion hjælper med at holde din hud blød og sund. Brug aldrig sprit-baserede lotion på din hud, fordi alkohol gør huden meget tør.

2 Hold flytte hver dag. Du er nødt til at bevæge sig rundt så meget som muligt, fordi liggesår er forårsaget af konstant pres på et område. Tag lange ture og gøre yogaøvelser. Hvis du er i en seng, så prøv at henvende sig til din side mindst en gang hver time. Hvis du er i en kørestol, så prøv at ændre din position en gang i timen. Spørg nogen til at hjælpe dig, hvis du ikke kan flytte selv.

3 Brug de-tryk enheder. Særlige madrasser og senge og andet medicinsk udstyr kan hjælpe med at reducere forekomsten af ​​tryksår og lethed ethvert ubehag fra de eksisterende. Spørg din læge, hvilke af disse medicinske udstyr kan være godt for dig. Du kan ikke købe disse enheder uden en læges recept, og derfor er det vigtigt at konsultere din læge, hvis du er interesseret i at erhverve et de-tryk medicinske udstyr.

4 Undgå krøllede ark og hårde genstande i senge og stole. Rynket ark skabe ujævn pres, hvilket kan føre til tryksår. Hårde genstande som væv kasser, hårnåle briller og spise redskaber, der er tilbage i en stol eller seng også kan forårsage tryksår.

5 Masser blidt din krop til at forebygge tryksår. Massere huden nær hoften knogler, balder og hælene på fødderne. Disse hudområder er de mest tilbøjelige til tryksår.

TIPS

  • Du skal kontakte din læge, før der iværksættes nogen selv-behandling for tryksår.

relaterede artikler